Heja Kamprad, Heja Mona Sahlin, Kalifornien i konkurs?

Heja Camprad.

Igår röt Ingvar Camprad till om den framtida infrastrukturplaneringen och det som rör järnvägen. Han sa klart och tydligt att det är dags att lägga in Norrbotniabanan i den framtida järnvägsplanen. Han tycker att ett land som är så lång och även glest befolkad behöver en ny modern järnväg efter kusten.

Jag tycker självklart att han har helt rätt och är glad att han i stort sett köpt de argument vi har haft sedan vi drog igång arbetet med Norrbottniabanan. Jag hoppas att han lyckats få med sig flera större företag i den aktionen.

Jag är glad att den socialdemokratiska riksdagsgruppen hade med järnvägen i sin budget.

Hej Mona Sahlin

I går presenterade Mona Sahlin partiets syn på vissa insatser för de äldre. Helt riktigt så var det absolut viktigaste förslaget att det ska vara samma skatt för pensionärer och för de som jobbar.

Alliansregeringen har inte insett att pensioner är en uppskjuten lön och att pensionen är intjänad under det yrkesverksamma livet. Därför var det bra att Mona klart och tydligt sa att pensionärer och gamla ska betala samma skatt.

Kalifornien

Den Amerikanska delstaten har akuta ekonomiska problem, en stat som skulle vara den 10,e största ekonomin om man var ett eget land.
Arnold Schwarzenegger säger att man har en akut ekonomisk brist på 2,8 miljarder dollar och att man inte kan betala sina räkningar. Dessutom har man ett budgetunderskott på 180 miljarder kronor.

Nu väntar stora nedskärningar i verksamheten inom omsorgen och inom skolan. Ja så går det om man inte tar ut tillräckligt med skatter för välfärden. USA skulle behöva se över sitt skattesystem i stället för att skära i välfärden

En kommentar

  1. Katarina Anundby

    Vad glad jag blir att någon från partiet ger Mona kredit för förslagen! Annars får man bara höra i media etc… hur dåligt förtroende hon har hos sina egna och hos andra. Vi får kämpa på! Trevlig sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.