Regeringen genomför i smyg ett systemskifte som media inte sett

Regeringens systemskiften pågår för fullt, och det sker smygvägen när man inför grundtrygghet i stället för inkomstbortfallsprincipen i arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen.

Svenska folket vill dock ha en inkomstbortfallsprincip och därför tvingas man teckna tilläggsförsäkringar i stället för de vet risken att bli både arbetslös och sjuk och förlora för stor inkomst där förändringarna skulle bli för stora.

Det är fler och fler som tecknar tilläggsförsäkring mot arbetslösheten och det har ökat från 18 till 32 % och tilläggsförsäkringen för sjukdom har ökat från 32 till 35 %.

De som försäkrar sig blir självklart de som har råd, är friska och har jobb. De som har det sämst ställt har däremot inte råd.
Självklart blir detta en dyrare lösning än om man betalt detta via den arbetslöshetsförsäkringen eller den allmänna sjukförsäkringen som redan finns och där höjt avgifterna eller låtit bli att sänka skatterna. Regeringen har ju glömt att det är försäkringar där löntagarna avstått löneutrymme för att ha bra försäkringar, pengar som nu stulits av löntagarna.

Det är här regeringen gör en stor systemförändring genom att gå ifrån det som varit grunden i den svenska välfärdsmodellen nämligen ersättning enligt inkomstbortfallsprincipen till ett grundtrygghetssystem.

Men självklart kommer väljarna att genomskåda detta och det syns klart och tydligt att svenskarna vill ha en inkomstbortfallsprincip annars har man inte tecknat försäkringarna men de får nu en dyrare försäkring där de som mest behöver det står utanför. Gammal klassisk högerpolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.