för högeralliansen är skattesänkningar viktigare än välfärd

 

Högeralliansen gick till val denna period på att en sänkning av skatten skulle vara möjligt med en krona under denna valperiod. Jag och socialdemokraterna tycker vi har för hög skatt men trodde inte det skulle finnas ett ekonomiskt utrymme för detta då vi inte hade sett effekterna av högerpolitiken. För vi gick till val på att välfärd går före skattesänkningar och resultatet blev att vi fick fler mandat än högeralliansen här i Umeå
 
Nu har Umeås högerallians gett oss rätt då de i sitt budgetförslag för 2010 har insett att det ingte fanns utrymme för skattesänkningar då det skulle ha för stora effekter på välfärdspolitiken, men ger sken av det finns 2011 vilket inte vi tror inte ens om vi får en rödgrön regering.
 
Med minskad tillväxt samtidigt som behoven av insatser från samhället ökar på grund av bland annat den misslyckade jobbpolitiken som regeringen för finns inget utrymme för skattesänkningar i Umeå om inte staten kommer med mycket kraftiga insatser.
 
Staten gjorde också- fel som sänkte skatterna och mest för de som har det bäst men de har å andra sida tvingats ta tilläggsförsäkringar för att ha en större trygghet vid sjukdom eller arbetslöshet.
 
Det har visat sig att svenska folket vill ha välfärd genom att ta dessa tilläggsförsäkringar trots att det blir ett dyrare system då det blir administration på ytterligare ett ställe
 
Staten hade inte råd att sänka skatterna då detta går ut över bidragen till kommunerna som har hand om förskola, skola, de gamla och handikappade och den sociala omsorgen. Högerregeringen bär ett stort ansvar för att det måste skäras i kommunernas verksamheter.
 
 Ring mig om du vill bli medlem i vårt parti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.