Tacka vet jag dansband som Larz Kristerz som spelar själv

 

Det verkar som om det håller på att bli mycket populärt igen att gå ut och dansa och då kommer också banden. Glädjande nog kommer nya band efter Vikingarna. Lasse Stefans med flera och främst tänker jag på Larz Kristerz som först vann dansbandskampen och igår fick nya priser på dansgalan i Malung där de blev både årets dansband och hade årets låt i Guldklavegalan.
 
Det är intressant att det kan komma sådana uppstickare och många funderar över hur det kan komma sig. Visst kan det bero på att man kan bli lite less på ett visst sound som banden har. När det gäller just Larz Kristerz så tror jag fullt ut att en avgörande orsak som deras trummis sa i radion idag och det är att de spelar live rakt upp och ner.
 
 
Länge leve livemusiken och band som spelar själva och inga datorer som gör nästan allt. De flesta artister som varit riktigt bra och levt länge spelar live. Band som inte kan spela live är ingenting att lyssna på
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. dansbands olle

    jaha det är bara det att de här larzkristerz går inte att lyssna på det låter inget inte på cd heller, har följt dansbandsvärlden sen tidigt 70 tal skivorna från mariann hade en god kvalitet tack vare att studio proffs i Sthlm gjorde bakgrunderna det här larzkristerz blir som när flamingo sa till BERT att VI spelar minsann själva vi Ja det hörs svara bert men då ska vi minnas att sångaren HASSE är absolut toppklasss som dansbandsvokalist det ä ju okunnighet och floskling som fördärvar både musik och politik hoppas du har bättre koll på va du säger i politiken Vi kan icke backa utvecklingen data och synt finns ju men det krävs även då en BRA musiker bak tangenter i detta fall det är f.ö mkt svårt att duga som musiker följa med förprogrammerad musik det klarar inte amatörer det talas om att trummis behöver klick för att få dit takten ja det ä ingen enkel match men nödvändigt för att inte det ska låta som simpel country om ett mogendansband nä inget har ändrats dåliga musiker har aldrig låtit bra vare sej live eller i studio L-K är det sämsta som blivit så kännt nånsin L-K och vikingarna ska du inte jämföra på samma planet de är som dag och natt gissa vem av dom som ä natt ?

  2. Mats Höglund

    Hej, ja, live ska de va, snegla gärna på min sida så får du lite tips om det och annat. Typ det här med banker och Ellen Brown/Dennis Kucinich och så. Mvh Mats, Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.