Vart är mänskligheten på väg ?

 

Det går snart inte en dag när man slår på TV,n eller tittar på TV eller läser tidningar så har det endera varit skottlossning, mord, mordbränder, våldtäkter, rån, självmordsbombare eller vad det nu är. Mord och våld är en ständig nyhet överallt.
 
Här börjar det ganska tidigt i skolan där många elever utsätts för mobbing i skolan och inte minst den nya tekniken via mail och sms sägs var vanligt använda.
 
I många länder sker också ett fruktansvärt våld mot enskilda personer eller de som tänker annorlunda eller har en annan tro eller även grovt våld och mord mot personer men annan tro. Vi ser hur det är i många muslimska länder vilket fruktansvärt våld och förtryck och inte minst det förtryck som sker mot kvinnor. Ta bara i Afghanistan och det våld och förtyck som hela den kvinnliga befolkningen blev utsatta för av talibanerna.
 
I Kuwait tände en kvinna upp ett brölloppstält där kvinnor och barn befann sig i samband med att hennes före man gifte sig. Vi har fall av hedersvåld beroende på en märklig syn på kvinnors rätt och skyldigheter i samhället.
 
Det går att ställa ytterligare frågor vart människan är på väg förutom allt det meningslösa våld som sker och det kan handla om nedskräpning, grafittimålning och det mest sjuka man kan se och läsa om är när folk ger sig in och gör åverkan på gravplatser på kyrkogårdar. Inte undra på att vi kommer att bli mer och mer övervakade då det är ett fåtal som ser till att vi får ett övervakar samhälle
 
 
Det här är ingen lätt sak att börja med men det gäller för alla att börja på hemmaplan. Vi måste börja med detta i vårt land och i våra städer och byar och vi måste få tillstånd en systemförändring där våldet måste bort. Det kostar oerhört lidande men även pengar med detta meningslösa våld som bland annat sker i många hem.
 
Vi måste tidigt börja med våra barn och för diskussioner och lära barnen att våld och hot inte är något som löser problem och konflikter. Vi måste ställa krav på länder där kvinnorna är förtyckt och ifrågasätta samarbete och handel med dessa länder och det borde ingå som en del i de upphandlingar som vi genomför, Fair Trade ska vara en ledstjärna i detta
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.