Partipiskan viner inom KD i Umeå

 

Ja nu viner partipiskan i Umeå inom kristdemokraterna mot sin ordförande Rabih Ballout. Han har skrivit en del bloggar om historien i mellanöstern, om främlingsfientlighet, rasism, invandrare m.m.
 
Det började osa en hel del runt vad han skrivit som slutade med att han bad om ursäkt om han skadat partiet och uttryckt sig på ett klumpigt sätt. Vk hade även gjort det till ett nyhetsrepotage där de tolkat hans ifrågasättande om historiebeskrivningen.
 
Jag ska inte gå in och referera till varje inlägg, men inte vet jag om han uttryckte sig klumpigt eller om det var en efterhandskonstruktion när det började hetta till. Jag uppfattar hans bloggar som klara och tydliga och vilket budskap han vill föra fram. Det kan det inte råda något tvivel om
 
Rabih har i sin blogg några ord som alltid är med och som säger ” mer eget tänkande åt folket ”. Jag såg ju reaktionen i går från Anders Sellström där man skulle ta upp hans agerande i styrelsen för kristdemokraterna lokalt och det är intressant. Jag tolkar bara det på ett sätt och det är att man ska diskutera om man har fortsatt förtroende för honom.
 
Jag tror inte jag misstolkat honom om hans uppfattning när han dessutom säger att det förstör debatten. Debatter kommer alltid utifrån vad man skriver och tycker, det måste väljarna kunna lita på i ett parti. Hur Kristdemokraterna hanterar detta det är deras ensak, men det skadar politiken om man säger en sak och så svänger man när det börjar blåsa eller händer något på grund av det man sagt.
 
Jag tycker det var intressant att se att partipiskan den finns kvar i KD
 

En kommentar

  1. Tigran

    Vadå? Finns inte partipiskan hos Socialdemokraterna? Det fenomenet existerar fortfarande i det ”partibundna” Sverige och har visat sig många gånger, närmast under FRA och IPRED debatterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.