Skattesänkningen för Reinfeldt med nästan 50 000 ger motsvarande mindre välfärd

 

All välfärd finansieras via skatter. Högerregeringen med Reinfeldt i spetsen har sänkt skatterna men många miljarder kronor och det få också effekter på välfärden. Själv har Reinfeldt fått skattesänkningar med nästan 50 000 kronor(Nästan en plats i barnomsorgen) medan sjuka, arbetslösa och pensionärer inte fått några skattesänkningar.
 
Motiven till skattesänkningar var att folk skulle jobba mer och skatter skulle komma in andra vägar men så är det inte. Jag tror dessutom inte Reinfeldt skulle jobba mer i alla fall inte fler timmar för i övrigt har man gjort mycket för välfärden.
 
Regeringen har inte pengar att tillföra kommunerna så kommunerna tvingas skär i den välfärd som ligger på kommunal nivå och det är skolan, barnomsorgen, äldreomsorgen, handikappomsorgen, det är sjukvården ja mycket mer. Det är miljöerna i alla dessa lokaler.
 
Vägar, järnvägar, polisen, all annan utbildning, arbetsmarknadspolitik och mycket annat finansieras också vi skatter och det blir mindre vägar, järnvägar och eftersatt underhåll på dessa, mindre utbildning ja det blir mindra av allt om vi inte tar ut skatt, för man ska akta sig för att låna till driftsåtgärder.
 
Finansierar man inte via skatt blir det som i USA där idag hela 45 miljoner saknar sjukvård och där Obama har gett sig fasen på att det behövs en sjukvårdsreform.
 
Dessutom har vi försäkringssystem som arbetslöshetskassan och sjukförsäkringen som regeringen alltid är och tafsar på trots att det är pengar som löntagarna avstått i löneförhandlingar.
 

En kommentar

  1. Christer

    Ditt resonemang bygger på att INGEN av de sänkta skattekronorna nånsin används. Folk i gemen tenderar att spendera sina pengar på både det ena och det andra.

    Om vår gode Reinfeld till exempel går på restaurang eller tar hjälp av en hantverkare så kommer skattepengarna in igen när restaurangägaren/hantverkaren i sin tur betalar skatt som går till sjukvård och skola mm.

    Dessutom kanske hantverkarens/restaurangägarens verksamhet går bättre pga av de extra kronorna vilket gör att de kan anställa en person som börjar bidra med ytterligare skattekronor istället för att gå på bidrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.