Havererad regionalpolitik, Volvo och transportstödet

 

Total avsaknad av regionalpolitik har det varit sedan vi fick en borglig regering. Vi ser att staten inte tar några regionalpolitiska beslut när det gäller förändringar inom statlig förvaltning och det sker trots att det finns beslut i riksdagen på detta.
 
En viktig del i regionalpolitiken är transportstödet som regeringen förändrade för Volvos del där taket sänktes. Just nu diskuteras det i samband med att Volvo har funderingar på att flytta monteringen till Göteborg. Självklart har transportstödet stor betydelse för Volvo, s beslut men hitintills har regeringen inte lyssnat på Volvo.
 
Flyttar monteringen är det regeringens ansvar. Det är märkligt att man har råd att sänka skatterna med lånade pengar men inte pengar att se till att det är samma förutsättningar i Umeå som i Göteborg att montera lastbilshytter. Transportstödet är en bra regionalpolitisk åtgärd då det minskar avstånden till marknaden

2 kommentarer

  1. Krister

    Återigen Lennart Holmlund. Man lånar inte pengar till skattesänkningar. Det är faktiskt tekniskt omöjligt.
    Dom skatter som finns kommer in. Räcker inte det får man underbalansera budgeten. Rättare sagt är att man lånar till Din lön och andra i den gröna överklassen.Låt oss arbetare njuta av livet ett år till.

  2. LP

    Jag tycker att alla lagar och skatter ska vara generella, annars får vi ett godtycke som är farligt för rättssäkerheten och jämlikheten här i landet. Regionalpolitik och transportstöd är i grunden förstörande av resurser och högst ojämlikt.

    För att göra det tydligt så får du ett exempel. Det finns en orsak till att det inte finns vinodlingar i norra Sverige, det är helt enkelt för dyrt och krångligt på grund av det kalla klimatet. Med samma logik som med transportstödet skulle du kunna argumentera för att det behövs ett vinodlingsstöd för att västerbottningarna ska ha samma förutsättningar som fransmännen. Ska vi verkligen använda skattemedel för att hålla igång en vinodling i Umeå? Är det inte bättre att resurserna används så effektivt som möjligt så att vi får så billiga varor som möjligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.