Sluta röka

Självklart är det ohälsosamt att röka, det vet vi och många som har börjat röka har svårt att sluta. Det vet jag även av egen erfarenhet.

Metoderna att få folk att sluta är många och nu kommer nya idéer hur man ska lyckas med detta. Denna gång är det rena skrämselpropagandan som ska användas och paketen ska innehålla skräckbilder.
 
Idén kommer från Folkhälsoinstitutet och vi får se hur paketen kommer att se ut i framtiden. Kanske kan det få någon att sluta, det tvivlar jag inte alls på, men jag är helt övertygad om att den viktigaste åtgärden är att ha ett bra förebyggande arbete som fokuserar på att stoppa inflödet av rökande i framtiden.
Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Integritet

    Jag kvällsröker 25 cig per vecka och tänker inte sluta. Överhuvudtaget vill jag att politiker och andra slutar att vara bror duktig och slutar mobba oss rökare. De förbud som ger rimlig hänsyn är för länge sedan genomförda. Nu är det dags att även ickerökarna visar lite tolerans och accepterar oss som vill ta ett bloss

  2. PerOlof Johansson

    Jag slutade röka och spela poker när jag var 11 år! Då satt jag och en kamrat och rökte cigaretter av märket SALEM som han ”hittade” hos sin far. Redan då insåg jag att jag luktade illa och fick dålig kondition. Vad det är som gör att vuxna tror att det tillför något i livet är för mig obegripligt. Det är allvarligare ändå med de rökridåer som läggs ut i vissa politiska frågor för när dimman skingras är det ofta försent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.