Sverigedemokraterna visar sitt rasistiska ansikte

Jag har varit kluven till att Sverigedemokraterna ska få publicera sina rasistiska texter och artiklar, men nu har Aftonbladet publicerat en sådan artikel. Och det kan finnas fog för att ompröva en tidigare uppfattning.

Peter Ahltin och andra jurister anser dock att det kan vara hets mot folkgrupp att publicera artikeln. Aftonbladet har ändå valt att ta in den i tidningen, medan Dagens Nyheter menar att de inte kan tänka sig att göra detsamma.

Aftonbladets skäl är att visa att Sverigedemokraterna hetsar mot folkgrupper, är främlingsfientliga och rasistiska. Beklämmande är dock att vissa opinionsundersökningar visar på att Sverigdemokraterna eventuellt kan komma in i riksdagen. Låt oss slippa att vi även i Sverige ska ha den typen av politiker och att Sverigedemokraterna inte får tillräckligt många röster för att komma in. Låt oss också slippa ett samhälle där man tycker att vissa är sämre för att man har en viss hudfärg eller tro.

Det är därför vikigt att se till så att Sverigedemokraterna även nästa period får sitta utanför de beslutade församlingarna. Vi behöver inga rasister och främlingsfientliga partier i våra politiska organ.

Och efter att ha sett Jimmy Åkesson i TV-soffan debattera med Maud Olofsson har jag blivit än mer övertygad om hur långt ute på avgrunden de är med den främlingsfientlighet och rasism som partiet står för. De som jämför deras syn med nazisterna har inte fel.

 

12 kommentarer

  1. leif

    Det NI politiker måste lära er att gårdagens artikel enbart är positiv för er själva. Många har inte sett SD för det dom visade upp igår, hade du fått din vilja igenom hade ingen fått veta det och många hade varit lika inställda att rösta på dom i valet. Lär er någon gång, snälla.

  2. Jimmy Windeskog

    Om du är född 1946 så tycker man ju att du i alla fall borde ha lite koll på vad termen nazism betyder.

  3. Man 33 år

    Exakt vad i Maud vs Jimmy debatten fick fram att Jimmy var rasist bortsätt från att programledaren gång på gång ville stoppa ordet rasist i munnen på Jimmy? Selektiv hörsel kanske är ett vanligt problem? Pinsamt var det att se sveriges vice stadsminister utan logiska argument och en partisk programledare som frustrerat försökte hjälpa upp Maud från govlet. Din blogg är ett bevis på ditt intellekt.

  4. Mats

    Såg vi överhuvudtaget samma debatt? Åkesson sökte enkla svar, men fick inget tillbaks. Dagisnivå från Maud och Programledare.

    Så kära du, sätt en vettig definition för nazism, använd gärna div. uppslagsverk till din hjälp då du verkar ha svårt med begreppen, och förklara sedan på vilket sätt dagens SD kan jämföras med nazisterna.

    I väntan på svar / Mats!

  5. Mats

    Ett förtydligande – den Mats som skrivit på ”Betonglelles” blogg nedan är inte den Mats som ”kommenterar” allianspolitiker och de andra politikerna som inte svarar på sina bloggar!

    Den – Mats – som jag är (den som ”jagar” allianspolitiker) tar helt avstånd från högerpartier som SD!

    Jag kommer därför att lämna min signatur Mats!

  6. 19 årig umebo

    Hej lennart jag förstår inte vad som var rasistiskt/nazisktikt i denna debbat. Snarare så att Maud borde kolla igenom sitt eget parti om du frågar mig. Det enda programledaren gjorde var att he ord i Jimmys mun. Riktigt pinsamt av Maud och Svt för övrigt. Men det pinsamaste måste vara såna som du som inte kan se problemen Jimmy tar upp istället skriker RASIST!

  7. Öppna ögonen

    Haha, sorgligt att läsa Holmlund. Såg du debatten över huvudtaget? Tråkigt att det alltid också ska vara två mot en när Åkesson debatterar. Ändå klarar han det med bravur och vinner denna debatt.

  8. Hannes

    Men snälla Lennart! Sverigedemokraterna är lika mycket rasister och främlingsfientliga som Sossarna själva dvs inte alls. Ta reda på fakta innan du vräker ur dig total osanning.

  9. Magnus

    Rasism? Sen när blev Islam en ras? Nazism? Läs på om Islam och vet att Hitler ansåg att det mer krigiska Islam vara en bättre lämpad religion istället för den veka Kristendomen. Se vilka symboler som dyker upp i samband med vissa demonstrationer ala ”Al Quds dagen”. Där kan du få se svatstikor och andra Nazisympatiserande plakat. Ja du kan även få se Nazister delta, förenade i sitt judehat.. Med all respekt Sossarna har ju rätt mycket i sitt bagage när det gäller Nazismen med om vi ska titta bakåt. Sterilisering och rasbiologiska instut bland annat. Sanningen är obekväm men den ska fram.

  10. Magnus

    Hur kan kritik mot Islams utbredning vara rasism? Islam är ingen ras. Hur kan man vara nazist och samtidigt vara Israelvän? SD är nämligen Israelvänliga. Jag har däremot sett plakat med svatstikor när invandrare och nazister(!) demonstrerande har marcherat och skanderat slagord på ”Al Quds”dagen. Förenade i sitt hat mot Israel och judarna.

  11. Anders

    Det är en enormt stor gåta varför svenskarna inte fattar att det helt enkelt inte går att “tvångsintegrera” vare sig svenskar och invandrare! Inte ens när de ser det med egna ögon under decennier tror det att det är omöjligt. Likaså är det en stor gåta hur de kan tro att integration ska kunna fungera smidigt när hundratusentals människor från helt andra levnadsförhållanden, med helt andra samhällssystem och med totalt annorlunda religiös och kulturell bakgrund på kort tid kommer till ett litet land som Sverige. Det är ju en total omöjlighet!
    Jag röstar på sd i nästa val!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.