Styr regeringen sina myndigheter ? Expressen teg om folkpartisten som köpte sex

 

Idag blev det en sen blogg beroende på att i går fick jag ett haveri i min telefon som, jag mailar via, men det är rättat nu med support hjälp.
Ikväll blir det fest då vi har vår näringslivsgala och jag får möjligheten att dela ut priset till ett företag som gjort sig förtjänt av detta.
Styr regeringen över myndigheterna är en viktig fråga. Jag har tagit upp det tidigare när det gäller försäkringskassan och deras bedömning av gravida kvinnor rätt till sjupenning och där kassan blev dömd till diskriminering. Det har varit andra fall som varit i ropet av den hantering som kassa gjort.
Jag menar att det är regeringen som är ansvarig för myndigheterna. Regeringen ska ge så klara direktiv att myndigheterna vet vad man ska göra och inte kunna misstolka innebörden eller så skyller regeringen ifrån sig.
I går på resan till Stockholm så läste jag om den granskning Aftonbladet gjort beträffade jobbcoachningen och det var ingen trevlig läsning och vad en del företag sysslade med och det nämndes hypnos och beröringsterapi.
Littorin skyllde ifrån och att det var myndighetens ansvar. Hur och vilka krav som ställts vid upphandlingarna av coacherna borde väl ha ingått i uppdraget som regeringen ställde eller fanns det bar upphandling som krav.
Jag tycker trots allt att regeringar oavsett vilka de är ska ta ansvar och ge klara och tydliga direktiv till myndigheterna. Det har nu blivit en vana att skylla på myndigheterna. I kommunerna ställer vi krav på vad nämnder och styrelser ska göra och nämnderna gör själva uppföljningar av det som de vill ha utfört.
I går när jag åkte ner till Stockholm fick jag möjlighet att läsa båda aftontidningarna och jag blev förvånad över att det i liberala Expressen inte stod ett ord om den folkpartist som fick gå för han  dömts för köp av sexuella tjänster. Är inte nyhetssidorna fria från politisk påverkan kan man fråga sig eller varför gjorde  Expressen en annan bedömning än de flesta andra medierna

En kommentar

  1. Frank Larsson

    Är du mindre vetande Lennart eller är du en självplågare?

    Det har ju tidigare bevisats att det var socialdemokratisk regering när dessa beslut togs av FK. Varför fortsätter du att tjata när du är överbevisad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.