TV Västerbotten far inte med hela sanningen….

TV Västerbotten far inte med hela sanningen. I går gjirdes ett repotage med mig angående det förslag till tobaksfri kommun som vi lagt förslagpå av ett enigt arbetsutskott. I vinjetten säger TV att jag sagt att det kan bli lönesänkningar för rökare. Det är en ren och skär lögn, inget annat. Däremot sa jag att eftersom man får fram pengar om man minskar sjukfrånvarokostnaderna så skapas ett löneutrymme som man kan diskutera hur det används. Självklart blir en del förbannde när man går fram med saker som jag inte sagt. I ett induvidiuellt lönesystem som vi har så kan närvaro och arbetsprestationer vara en parameter

5 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Nej det blev inget i den första kommentaren. Jag blir så upprörd över hur du försöker skylla ifrån dig. Klart folk blir förb…. när du säger så här och så undrar jag hur du kan säga, som du skriver här uppe; ”I ett induvidiuellt lönesystem som vi har så kan närvaro och arbetsprestationer vara en parameter”. Vad menar du då? Titta på inslaget ikväll igen 19.15 så får du höra vad du själv säger

  2. Demografisk avveckling i Umeå.

    Men Lennart! Om man nu har ett lönesystem likt rövarsystem där politiker har makt och ansvar över de anställdas löner
    riskeras att dylika frågor berättigat ställs. Att du som förtroendevald och företrädare för den samlade fackliga rörelsen inte silar det du säger väcker oro.

    Makt och tillämpningen av den personalpolitiska lönesättningen bör diskuteras ur en mängd perspektiv.
    Vill påstå att här bör du Lennart som fd. företrädare för byggfacket tänka till. Idag är du inte företrädare för de byggkranar som snart krockar i Umeå. Resultatet kommer förhoppningsvis även du att bli varse.

  3. Olle G K

    Jag brukar sällan hålla med i allt du säger Lennart, men denna gången träffar du spiken på huvudet. Jag håller helt med att prestation och närvaro – där rökpauser ju naturligtvis är frånvaro – ska ligga till grund, och förstår hur man i och med förslaget om förbjuden rökning på arbetstid skapar minskade kostnader som ger tillgångsutrymme att lägga på t ex individuella löner. Tack för ett bra förslag i KF! Trisst att det inte blev någe’ av’ett…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.