Utförsäkringarna tar snart fart

Den 1 januari utförsäkras i runda tal 17 000 personer ur sjukförsäkringen, vilket innebär att de tappar sin sjukpenning. Det är personer som varit sjukskrivna i 550 dagar och de som fått datum för tidsbegränsad förtidspension.

Dessa människor riskerar att stå utan pengar i januari månad. Det beror på att de då räknas som arbetsföra och således är arbetslösa. Men de kommer inte att få pengar då a-kassorna kommer att få svårt att hinner med. För övrigt har A-kassorna ännu inte fått de nya reglerna från regeringen. Littorin säger att reglerna kommer men han vet inte när och inser inte att när de väl kommer så behöver de läras in av de som handlägger a-kassefrågorna.
 
Det är märkligt att inte den typen av regler kommer i samband med beslutet i övrigt om förändringarna. Vi har ju dock sett hur det går för till exempel svårt cancersjuka som får det oerhört tufft.
 
När regeringen fattar beslut om förändringar brukar mina bloggande kollegor från alliansen med Ågren, Sellström, Edvinsson, Lövgren och Riedel i spetsen gå ut och berömma regeringen. Men det går bara att konstatera att de nu verkar ha fått tunghäfta. De är mycket fåordig men alla dessa negativa förändringarna går inte att tiga ihjäl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.