Borgliga valsegrar är kostsamma

Förra gången när de borgliga partierna styrde Umeå införde man bl.a. etanolbussar som visade sig vara en mycket dyr åtgärd för kollektivtrafiken. Idag har många bränslen utvecklats och idag ställer vi betydligt tuffare krav på vad bussarna får släppa ut. Vid en sådan jämförelse ser man att etanol inte bidrar till att Umeå ska kunna klara luftkvalitetskraven även om det är ett förnyelsebart bränsle.

Skulle vi idag enbart köra på etanol så vore kostnaderna dessutom 10 miljoner kr dyrare netto, vilket är trafik för 20 miljoner kronor. Samtidigt hade vi haft sämre luft i de centrala delarna av staden.
 
Men då som nu fattar borgliga politiker beslut utan att veta konsekvenserna av sina beslut. Vi har under de senaste veckorna kunnat ta del av den följetong som varit gällande den nya sjukförsäkringen och där den borgerliga majoriteten nu tagit beslut som direkt berör de sjukskriva, detta utan att exakt veta konsekvenserna. Det är i alla fall vad de säger, men det senare är nog bara en bortförklaring för att man i grunden har en annan syn på socialförsäkringssystemet och inte vill att det ska ge fullgott skydd.
 

 

3 kommentarer

  1. Anders Andersson

    Nu är du ute och cyklar: Etanolbussar uppfyller EEV-krav = Environmentally Enhanced Vehicles = den strängaste miljöklassningen som finns i hela världen. Inte förrän 2016 kommer vanliga bussar att komma ikapp denna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.