Ingen framtidstro hos ungdomar och pensionärer

 

Dålig framtidstro hos ungdomar ett hot mot framtiden
 
Ungdomarna har det mycket besvärligt med den politik som högerregeringen för. Inte undra på det när arbetslösheten är rekordhög och att utanförskapet har sällan varit så stort.
 
Det här syns också i undersökningar när ungdomarna ser mörkt på framtiden och att de är mycket pessimistiska inför framtiden om hur de ska klara sig. Självklart gäller det ekonomin, boendet men även hur trygghetssystemen rivs sönder undan för undan oavsett om det gäller sjuk eller arbetslöshetsförsäkringen eller att deras löner hörs vara för höga.
 
Pensionärerna har inte heller någon större optimism för framtiden då de under högerregeringen får en annan skatt på sin pension än löntagare tros att pension är en uppskjuten lön och att pensionärernas ekonomi försämrats gentemot löntagarna och där pensionerna inte bara har högre skatt utan pensionerna har ju sjunkit på grund finansvalparna spekulerat bort mycket av deras pensionssparande.
 
Nu beräknas pensioner sjunka i ett par år på grund av att pensionsfonderna minskat i värde, den minskningen är större än den sänkning av skatten de får en sänkning som är lägre än alla som jobbar
 
De högavlönade har dock större framtidstro och det är inte helt oväntat då regeringens politik gått ut på att ge de välbeställda det bättre och sjuka, arbetslösa och lågavlönade får skrapa lite av smulorna och se hur klyftorna i samhället öka
 

2 kommentarer

  1. LP

    Nej anledningen till att pensionerna sjunker är att prisbasbelopp och inkomstindex har utvecklats negativt. Den största delen av pensionen för dagens pensionärer bestäms av just dessa faktorer.

    För någon född -46 gäller 8 delar tilläggspension, 12 delar inkomst-/premiepension. Tilläggspensionen påverkas av prisbasbeloppet, inkomstpensionen av inkomstindex och premiepensionen av fondernas utveckling.

    Du får nog förklara dig bättre för att jag ska förstå kopplingen mellan finansvalpar och sänkt pension. Sedan undrar jag vilket parti som tänker sänka pensionärernas skatt mer än aliansen?

  2. Lyssna inte på finansvalparna till att börja med

    2005 förvånade statsminister Göran Persson sin samtid med oväntat dystra pensionsprofetior. Folk kommer att bli upprörda när de inser hur beroende det nya pensionssystemet är av ekonomin i stort och andelen svenskar i arbete, förutspådde Göran Persson och fortsatte:

    Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år.
    Nu har vi framför oss en period då vi åldras som nation. Skulle vi dessutom få en dålig ekonomisk utv. påverkar det pensionerna.

    Med andra ord: sosseriet har åsamkat lägre pensioner för alla och minst tillbaka till de som arbetat. Dags att vända utvecklingen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.