Hur är det med husfriden Husmark?

Det kan man undra och om det ens är möjligt att sova då Husmark-Perhsson har ansvar för Försäkringskassan och dess regler. Strax innan årsskiftet gick det bl.a. att läsa i Aftonbladet om en kvinna som blivit avstängd från Försäkringskassan när hennes son dog i cancer 1,5 år gammal. Sonen dog i sin mammas armar och enligt reglerna så skulle hon samma dag eller dagen efter åkt till Arbetsförmedlingen för att ha rätt till ersättning.

Kuratorn på sjukhuset hade sjukanmält mamman dagen efter sonens död, men det räckte inte då mamman skulle ha sjukanmält sig samma dag eller senast dagen efter att ha infunnit sig på Arbetsförmedlingen som arbetssökande för att få ersättning. Hon hade tidigare fått ersättning för vård av sjukt barn men det upphörde den dagen barnet dog.
 
Mamman fick rätt i tingsrätten men Försäkringskassan har överklagat då de anser att det strider mot det regelverk som finns, vilket regeringen har beslutat om.
Det finns mycket man skulle kunna säga om det aktuella fallet men en sak är uppenbar och det är att regeringen fattar en massa beslut utan att vilja ta ansvar eller se konsekvenserna av sina beslut.
 
Anmärkningsvärt är att Anders Ågren och Edward Riedl aldrig vill kommentera hur regeringens politik slår mot de som utsätts för den hårdföra politiken. Konsekvenser av att man ska ha råd att sänka skatten för de som har det bäst. Mer skattesänkningar ger mindre resurser till välfärd.

En kommentar

  1. LP

    Anders Ågren och Edward Riedl har inget att kommentera. Reglerna är inte skapade av nuvarande regering. Sista ändringen i lagen gjordes 1 juli 2006, alltså av den Socialdemokratiska regeringen. Men sedan är det inte så säkert att det är någon politiker alls som ska ställas till svars för enligt länsrätten säger lagen att mamman visst hade rätt till sjukpenning.
    ”Länsrätten gav Sofie rätt och menar att det inte kan ha varit lagstiftarens mening att kräva att Sofie i en sådan katastrofsituation omedelbart måste anmäla sig till arbetsförmedlingen.” – SVT.se 2009-12-29

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.