Bra förslag Mona Sahlin, jobben först

Bra förslag Mona

 
Mona Sahlin har i en debattartikel i går presenterat vad vi ska göra när vi byter ut regeringen i höst. Det handlar självklart om den inriktning vi slog fast på vår kongress och handlar om att fler måste i jobb.
 
I artikeln hade hon tagit upp hur fler ungdomar ska få jobb och lösningen är att införa ett första jobbet avdrag. Avdraget ska innebära att företag som anställer långtidsarbetslösa ungdomar får dra av två tredjedelar av lönekostnaden i ett år liksom hela arbetsgivareavgiften och det här är 20-25 åringar.
 
I förslaget finns också mer pengar till kommunerna så att inte 60 000 personer inom skolan och vården behöver sägas upp.
 

4 kommentarer

  1. TC

    Monas förslag är detsamma som åldersdiskriminering o därmed ett uruselt förslag för alla långtidsarbetslösa som passerat 30, kan vara kvinnor som fått flera barn i rad i unga år o aldrig kommit in på arbetsmarknaden medan de varit i de gynnade åldrarna, kommer då inte ha en chans alls att få ett jobb eftersom de inte bara missgynnas av att vara ”gamla” utan då även blir betydligt dyrare för företagen att anställa som då alltid väljer billigaste alternativet.
    Samma regler ska gäla ALLA o ALLA långtidsarbetslösa oavsett ålder ska ges samma skattereduktion för arbetsgivaren. Ungdom är fördel nog!

  2. S.Lenn Pettersson

    Ingen julafton
    För att få en klarare bild av konsekvenserna av Mona Sahlins förslag ska man läsa ledaren i tisdagens SvD. Förslagen kostar pengar Lennart H. Det säger du inget om. Men det finns svar i skuggbudgeten från S och i SvD kan du och alla andra se hur alla nödvändiga miljarder ska tas in för att infria löftena. Ingen julafton precis.

  3. Hervoris

    Enl tc;Samma regler ska gäla ALLA o ALLA långtidsarbetslösa oavsett ålder ska ges samma skattereduktion för arbetsgivaren.
    Gäller det skatten också???
    ALLA =gäller det skatten för alla arbetslösa???
    Gäller det skatten för alla sjuka???
    Gäller det skatten för alla pensionärer.
    Ska vi tänka rättvist nu helt plötsligt???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.