Nu är det Umeås tur att få distriktsordföranden i (S) Mera Turkiet reflektioner

 

Nu är det Umeås tur att partidistriktens ordförande kommer från Umeå. Det är så länge sedan som när Arne Nygren var ordförande ordförandeskapet låg i Umeå. Nu ska visserligen en distriktsordförande företräda länet och inte den egna arbetarekommunen men vi har många och har haft väl kvalificerade kandidater. Vi hade förhoppningen redan förra året att vi skulle få Ibbe, men han var för duktig så Mona ville ha honom som partisekreterare.
Nu har vi nominerat Mikael Berglund till den posten och vi vet att han klarar av det och hoppas att han är ett bra namn för resten av partiet och länet och dessutom är han taggad för uppdraget.
Som ni ser har vi landat efter en partigruppsresa till Istanbul. Däremot är jag förvånad över att hur vår fullmäktigegrupp skaffar sig utbildning och kunskaper om Europa är ett medieintresse. Jag har aldrig under mina år tidigare sett att VK redovisat vilka utbildningar andra partier har för sina medlemmar. Nu skäms vi inte för det vi gör, vi gör det med egna pengar och själva betalar vi 1800 för resan plus all mat. Jag förstår att VK kan vara orolig över att vi svetsar ihop vårt lag ännu mer.
Några Turkiet reflektioner i övrigt.
# Det är milsvids skillnader hur vi ser på jämställdheten mellan män och kvinnor även om det inte syns så mycket på klädseln ute på gatorna.
#Det är lugnare ute på gatorna på kvällarna och det beror nog främst på mycket mindre förekomst av alkohol bland befolkningen och främst männen.
#I Istanbul har man mycket stora bostadsområden när flygplatsen, kanske mer än Umeås hela befolkning.
#När vi åkte till flygplatsen hade guiden övertalat oss om att besöka ett centrum där det säljer skinnkläder och vi kom på en regelrätt modevisning enbart för oss. Mycket vackra kläder gjorda av lamm skinn och som de sa av små lamm och av mycket hög kvalité. Prisvärt och några gjorde affärer som ni kommer att se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.