Tänk om Mona Sahlin gjort som Reinfeldt

Vid söndagens TV-debatt ljög Reinfeldt om hur antalet sysselsatta har ökat under högerregeringens styre. Men det visade sig överhuvudtaget inte alls vara någon ökning utan bara ett annat sätt att räkna. Anders Borg gick ut under måndagen och dementerade siffrorna även om man kan misstänka att uppgifterna kom därifrån från första början.

Frågan är bara hur drevet hade gått om det var Mona Sahlin som hade gjort samma sak. För det första skulle vi säkerligen ha fått höra Maud Olofsson och alla andra borgerliga partiledare ta upp detta vid varje tillfälle de kunnat med media. Och det skulle säkert ha kommit krav på avgång. Men nu är det knäpptyst. Det är märkligt hur media kan göra skillnad på personoch person.
 
* Centerns nomineringar
Centern har satt sin partiledare på första plats både i Västerbotten och i Stockholm och det skulle ha varit intressant att höra motivet till detta eller att en mediagranskning gjordes om varför man gör så.
 
Media har ju sedan tidigare tagit upp och ansett det märkligt att Ibbe (s) och Sjöstedt (v) står på Västerbottenslistor då de bor i Stockholm. Det har även Sven-Olof Edvinsson (c) skrivit om. Sven-Olov som enligt uppgifter förlorade omröstningen mot en ung Umeåbo då deras riksdagslista togs.
 
Men frågan är om centerpartisterna i Stockholm tror att Maud Olofsson har blivit ett bättre namn där nu än tidigare då hon numera står längre till höger än högern. Eller är det så att man är rädda att hon inte har tillräckligt stöd på hemmaplan?
 
Min åsikt är att det är upp till kandidaterna själva att bestämma vilken lista de ska kandidera på men att det är felaktig att stå på fler listor än en då man aldrig kan representera mer än en valkrets.

En kommentar

  1. JN

    Du ska vara försiktig med ordet lögn. Det Reinfeldt återgav är faktiskt ScB:s siffror. Det nya, hederligare sättet att räkna arbetande och arbetslösa gör dock att det blir fel vid direkt jämförelse. Det är på samma sätt med arbetslöshetssiffrorna. 9% idag hade hetat ungefär 8% med gamla S-mätningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.