Tågpendel Holmsund- Vännäs ett ekonomiskt omöjligt projekt

 

 

Det finns de som har drömmen om en tågpendel mellan Vännäs och Holmsund. Själv tror jag mer på bussar då det är för långt och tar för lång tid att ta sig till ett resecentra i Holmsund. Det finns dock de som har räknat och tittat på vad som måste göras om det skulle bli aktuellt. Här nedan ett citat som Fredrik Forsell skickat till mig och som visar att det aldrig kommer att bli ekonomiskt försvarbart
 
"För att kunna köra persontrafik på delsträckan Umeå Ö – Holmsund, krävs omfattande åtgärder dels på sträckan Gimonäs – Holmsund, dels på stationen i Holmsund. Här talar vi om åtgärder som är av den arten att det krävs en normal järnvägsutredning och omfattande ändringar i stadsplanen för att skapa utrymme för ett resecentrum. Det går i dagsläget inte att exakt bedöma storleken av de investeringsmedel som blir nödvändiga. Vi talar om minst ett tresiffrigt miljonbelopp"
 
Etiketter: ,

En kommentar

  1. hans

    Glöm inte att väga in trafiksäkerheten. Järnvägen är betydligt säkrare och speciellt vintertid. Att järnvägspendla mellan Holmsund och Vännäs borde därför ha hög prioritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.