Det är faktiskt synd om ungdomarna med Anders Borg som finansminister

 

Unga drabbas av lågkonjunkturen
Ungdomsstyrelsen har visat på att lågkonjunkturen har slagit hårdast mot unga vuxna. 2009 hade 22 % av 20-29 åringarna en inkomst under 60 % av medianlönen en ökning med 9 % sedan 2001.
 
Fler unga är också skuldsatta och utan jobb vilket försämrar deras hälsa och många mår väldigt dåligt av arbetslösheten.
 
I umeå har det gått lite bättre för unga tack vare att Balticgruppen satsade pengar som för att vara ärlig borde ha kommit från regeringen. Ett lokalt företag såg brister och agerade.
 
Det blir inte bättre för ungdomarna att regeringen tycker att de har för höga löner. Ännu en upprepning av att regeringen satsat på de som har det bäst ställt men det som följer i spåren för ungdomarna ska också betalas. En typisk högerpolitik där orättvisorna ökar
 

3 kommentarer

  1. TC

    Unga har oftare deltidsjobb.
    Jag antar att en stor del av statistiken beror på att studiemedlet inte räknats upp i samma tak som lönerna i samhället vilket lett till att ungdomarnas inkomster minskat i förhållande till genomsnittsinkomsten.
    SMS-lån fanns inte förr.
    För bara några år sedan var det den faktiska hyreskostnaden som avgjorde hur sort socialbidrag man fick men detta ändrade sossarna i Umeå genom att införa en maxgräns som för ensamstående är orimligt låg på endast max 4500 i månaden o detta drabbar unga socialbidragstagare eftersom nya lägenheter har betydligt högre hyra.
    Vad har sossarna gjort för att locka fler företag till Umeå så att ungdomar kan få jobb?

  2. TC

    300 miljoner i överskott antyder att Umeå kommun inte alls behöver mer pengar från staten, o landets högsta skatter borde innebära att det finns gott om pengar oavsett ytterligare bidrag, med eller utan indirekta motkrav, från Balticgruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.