Kvinnor förlorar på moderaternas politik

Kvinnor vinner på en rödgrön ekonomisk politik, det var tydligt i veckans partiledardebatt. Då diskuterades hur kvinnor och män påverkas av den borgerliga regeringens politik respektive de rödgrönas politik.

Det är framförallt männen som har gynnats av de stora skattesänkningarna – mest till dem som har det bäst. När skatterna sänks drabbas välfärden. Det visar all tillgänglig fakta. Tre färska rapporter från SCB, SKL och nu senast KI visar på detta.
 
Den skattefinansierade välfärden rustas ned och jobben försvinner till följd av regeringens skattesänkarpolitik. Det gäller också om man tar hänsyn till avknoppningar, oavsett huvudman försämras välfärden. Vid den borgerliga regeringens fyra år vid makten har skattesänkningar fått gå före välfärden. I debatten hävdar moderaterna en sak – men genomför i verkligheten en annan. Dessutom ska man komma ihåg att många kvinnor arbetar i välfärden. När skatterna sänks på bekostnad av välfärden drabbas kvinnor i högre utsträckning än män. 
Under den socialdemokratiska regeringsperioden 2002 – 2006 skedde en successiv ökning av antalet anställda i välfärden, oavsett huvudman. Den prioriteringen gäller fortfarande. Välfärden går före stora skattesänkningar för de med högst inkomst.  
 

En kommentar

  1. TC

    Moderaternas politik gynnar främst lågavlönade kvinnor för de slipper nu förnedra sig genom att be om socialbidrag varje månad eftersom de nu kan försörja sig själva på sin egen lön. Skattesystemet är tyvärr så absurdt utformat att varje förändring drabbar/gynnar välavlönade mer i kronor räknat (o det finns faktiskt även välavlönade kvinnor trots årtionden av socialdemokratisk politik där sossarnas LO prioriterat politikernas budgetar före de offentliganställdas löner).
    Jag förstår att Holmlund måste kritisera allt som Alliansen gör eftersom det ingår i Holmlunds arbetsuppgifter som anställd av Socialdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.