Ungdomar har det svårt på bostadsmarknaden

 

Bostäder för unga
Regeringen har lagt en massa förslag och lagar och avsatt pengar som inte använts. De är bra på att skryta när förslagen läggs men håller tyst när resultaten börjar att synas.
 Först avskaffade man subventionerna för att bygga små lägenheter som främst tidigare var menade för ungdomar och gamla. Regeringen införde en förvärvsgaranti i juli 2008 med 5 miljarder kronor som skulle ge 5000 garantier per år i 10 år.
 
Nu visar rapports granskning att endast en enda garanti beviljats. Det har varit ett lågt intresse och det skylls lite på finanskrisen men i själva verket var det ett dåligt förslag. Man ska dessutom komma ihåg att det kan också finnas en annan orsak och det är att regeringen tillåtit ungdomsarbetslösheten att skjuta i höjden för ungdomar och då efterfrågar man inte bostäder.
 
Bankerna har också aviserat att man kommer att kräva högre egna insatser vi byggande av hus och köp av bostadsrätter och egnahem. Hur ska en ungdom som just kommit ut på arbetsmarknaden ha kunnat spara ihop 15 % av vad huset eller lägenheten kostar.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.