Littorin Reinfeldts senaste offer.

 

I gårdagens blogg tyckte jag att det var bra att Littorin slutade för att han förde en dålig arbetsmarknadspolitik men tyckte samtidigt att familjedelar ska hållas utan för.
Idag har media svurit sig fria att de inte varit i kontakt med barnen och inte blandat in familjetvisten.
TT,s rubrik som går ut i många tidningar ”Littorin väljer familjen ”. Expressen tycker det är ledsamt men ingen katastrof och DN hade ungefär samma tema.
När man läser Aftonbladet kanske de har sanningen och där finns i dag flera artiklar som ingen av alla andra media verkar ha haft kännedom om och det är väl bra om det inte bara är följa John.
Rubrik. ”Aftonbladet frågar ut ministern om ett påstått brott då väljer han att avgå” Texterna börjar sedan enligt följande ”Aftonbladet  konfronterade Littorin med uppgifter om ett brott han pekats ut för i 16 timmar vägrade han svara på frågor sen avgick han.
En annan rubrik ”Planen en Dj tävling. Slutresultatet en avskedsansökan” Men den finns ingen länk till i nättidningen
” Sven-olov Litttorin avgick inte för bevakningen av hans tvist med hustrun om barnen. Han lämnar av allt att döma regeringen för uppgifter som Aftonbladet inte publicerat”
Det här gav mig många funderingar eftersom han själv var så entydig men det måste ha varit av allvarlig art och nu är frågan om Aftonbladet kommer att skriva om sanningen som de har.
 Moderaterna har haft en inre trojka som beslutat om hur de skulle jobba med de nya moderaterna, nu går Littorin som var parisekreterare när nya moderaterna började och tidigare har Odenberg gått liksom Schenström nu är Borg och Reinfeldt kvar.
Är Aftonbladets uppgifter korrekta kommer saker  som visat hur det partiet fungerar. Det visar också hur makthungern fördelas
Reinfeldt har fåt lovord för sitt ledarskap som jag inte gillar. Förutom Odenberg och Littorin fick ett par moderata statsråd ocskå sluta omedelbart. I Littorin fallet har jag inte hört några beklaganden och inte heller när Odenberg och de andra statsråden.
Sammantaget visar detta på att Reinfeldt inte är någon god ledare han borde ha vetat det mesta om de personer som avgått men det är klart att trojkan håller ihop så länge det går

4 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Persson då?…det var en god ledare det=))

    Att kunna avsluta och påbörja politiskt arbete är väl en grundförutsättning överhuvud taget för att kunna rekrytera ”rätt” folk för uppgifter?

    ”Beviset” för gott ledarskap är ju inte direkt synonymt med årsringarna på arslet på ledarstolen, tvärtom!

  2. Umeåboende

    I dagarna har två höga tjänstemän i Umeå kommun meddelat att de ”avgår”, mark- och exploateringschefen och en planeringschef. Varför kan man undra. Är det kommunens ledarskap som fått dessa att ge upp Umeå kommun?

    Hur blir rekryteringen? Stor och attraktiv annons som kan locka intresserade från hela Sverige, ja kanske t o m utomlands ifrån? Eller sköts det hela internt med kandidater som passar den politiska ledningen i kommunen?

    Vad händer för de planeringar och satsningar som pågår med två så höga chefsavgångar? Många frågor som gärna kan få svar här på bloggen.

  3. Per Hansson

    Precis som ”Umeåboende” skriver är det väl ungefär 100 gånger bättre att vårt kommunalråd städar framför egen dörr innan han ger sig ut och yttrar sig om nyheter i rikspolitiken.

    Just ikväll kolla de jag Holmlunds blogg lite extra och kunde notera att den stora majoriteten bloggarna INTE handlar om Umeå! Ändå påstår han i VF att han inte är intresserad av rikspolitik…

    Hur har Holmlund fördelat våra skattemiljoner under sina många år vid makten? Jag vill se fördelningen mellan skola, vård och omsorg i jämförelse med konstgräsplaner och ishockeyarenor. Var finns dessa siffror?

  4. Andreas Georgsson

    Per siffrorna finns på wwww.umea.se vill komma direkt till rätt sida med en sngg graf så är adressen
    http://www.umea.se/umeakommun/kommunochpolitik/kommunfakta/ekonomiochbudget/budgetochverksamhetsdirektiv.4.76e8872b11079030e12800063388.html

    Ca 90% går till de områden du nämnde.

    Övrigt går till sådant som är lagstadhat om, kommunhuset och samhälsbyggnadskontoret.

    Det är budgetten som styr verksamhetens, om sedan ett kommunlt företag går med vinst och inbringar mer i kommun kassan än vad som var förväntat spelar ingen roll. Pengarna försvinner inte och kan användas i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.