Det behövs fler och billigare bostäder för unga och gamla

 

Mona Sahlin och min kollega i Göteborg Anneli Hultén presenterade i går ett handslag för fler bostäder till våra ungdomar.
 
Handslaget utgår från att en rödgrön regering kommer att se till att det byggs fler hyresrätter 2011 en satsning som kostar staten en halv miljard kronor första året 900 miljoner 2012och därefter ett långsiktigt stöd för att vi i kommunerna ska göra vad vi kan för att kraftig öka byggandet av hyresrätter.
Vi har än en gång sett effekterna av borglig bostadspolitik innebärande att det har startats mycket lite byggande av hyresrätter samtidigt som ungdomskullarna är extremt stora.
 
Fler och fler ungdomar har blivit mambos, som det kallas när de tvingats bo kvar hemma och till råga på allt så är ungdomsarbetslösheten extremt hög.
 
Det byggs inga hyresrätter om det inte finns ett statligt stöd då hyrorna blir för höga och ingen har råd att bo i dem. Inga bostadsbolag, offentligt eller privat ägda bygger dessa mindre lägenheter då de i ett nafs fördyrades med 300 kr per kvadratmeter då högeralliansen tog över och tog bort investeringsbidraget för att sänka skatten mest för de som har det bäst. Hyran i en nyproducerad tvåa steg för 50 kvm med 15 000 kronor per år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.