Ågren vill det vi redan gör och Ausfeldt vill göra samma sak som vi men inte hennes regering

 

Synpunkter på Ågren och Ausfeldts bloggar från tidigare idag.
Ågren tog idag upp besöksnäringens stora betydelse för jobben och framtiden. Jag håller med honom i den frågan och ett gemensamt eventbolag och eller hur hela den delen organiseras tittar vi ju redan på. Hur han sedan ska få med folkpartiet i bolagsfrågan kanske inte har så stor betydelse för dem behöver man inte ha med på detta.
Var själv på Ulvön och såg hur mycket som investerades där och framför allt var det entreprenörerna själva som gjorde detta men tyvärr finns inte den drivkraften i besöksnäringen själva i vår kommun. De skäller på att kommunen sysslar med Folkets Hus eller i alla fall Teatercaféet och glömmer att Folkets Hus är den som drar flest besök till Umeå, dvs., besöksnäringens viktigaste punkt och på andra ställen i hela Sverige där har man hela paket med konferens er och restauranger på besökspunkterna driven av samma företag.
Har besöksföretagen i Umeå det för bra och vart finns de entrepenörer som vill satsa på besöksnäringen Anders Ågren, inte menar du väl att kommunen ska göra företagens arbete.
Sabina Ausfeldt tog också upp det som tillhör besöksnäringen nämligen kvarkentrafiken, en fråga som vi jobbar intensivt med i kvarkenrådet. Vi har dock fått nej av nuvarande regeringen och budskapet var tydligt det blir ingen fast förbindelse som hon vill men som vi driver med full kraft.
Först ska vi ha bättre färjeförbindelser och det driver vi också men även i det fallet så har vi pratat med döva öron hos regeringen. Regeringen har inte gett oss en krona till att upphandla trafiken, inte ens den vi har utan pengarna har vi fått ta ur Umeå Kommuns budget och ur region Västerbottens. Så sitter den här regeringen kvar har jag små förhoppningar om statliga pengar. Nu ska jag i ärlighetens namn säga att hennes blogg handlade bara om önskningar och hon sa inte ett ord hur man skulle få fram pengarna och jag vet att hennes eget parti varit njugga till att stötta trafiken, men vi jobbar vidare för nästa program inom EU och hoppas på stödet den vägen då kvarkenområdet är de som drabbats hårdast då vi blev medlemmar i EU, så där var det dåligt med att bli medlem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.