Är media budbärare ?

 

Vi har i denna vecka fått se bilder på minkar som djurrättsalliansen påstår är vanvårdade. Vi en snabbkontroll någonstans i södra Sverige så fann inte myndigheterna några vanvårdade djur.
Det var inte länge sedan vi fick bilder av hur grisuppfödarna skötte sina grisar och vissa personer blev hårt utsatta. Jag kan själv inte veta och bedöma om det är sant eller inte. Djurrättsaktivister har genom åren använt många metoder för sina syften och jag ska inte heller gå in djupare på det.
Däremot tycker jag medias beteende är mycket märkligt i dessa fall. Här publicerar man utan granskning bilder man fått till sina redaktioner utan någon som helst granskning. Hur kan media lita på att de inte är budbärare för en viss organisation?
När man får sina tips eller bilder kan man väl själva åka ut och kontrollera om det är sant eller inte. Mitt förtroende för media försvagas betydligt när man får se sånt och man kan med fog tro att man är någon annans budbärare utan att granska fakta.
Jag har sagt detta tidigare  medias spegling om regeringens sysselsättningspolitik, där har man går med på regeringens budskap, trots att det är hur enkelt som helst att få fram fakta, som säger något helt annat.
Jag saknar medias kritiska granskning överlag

3 kommentarer

  1. UriahHeep

    Även om det inte fanns några skadade djur på en gård tror jag faktiskt DRA har bra bevis. Själv tycker jag att minkfarmar ska få finnas kvar, men de ska ha hård kontroll och de som missköter sig ska genast få sluta och få fängelse.

    Om media är budbärare är det väl ingen tvekan om. Du måste komma ihåg att media som LO-tidningen, SVD och många andra siter på nätet sprider bilder. Ska man stoppa ledarsidor också?

  2. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Ja det kanske vore bra med en objektiv, granskande och analyserande tidning som var politiskt och religiöst obunden samt gick in på djupet i sina reportage.

    Men du verkar ju tycka att sådana initiativ från engagerade ungdomar är dåligt och ej värt att stötta om denna ungdom är engagerad inom andra fritidsintressen.

    Eller ställer du upp på intervju och visar att du inte alls är småsint? Inget ont menat förstås, jag tog bara ditt tidigare avhysande högst personligt (då det var riktat mot mig som person) och är lite bitter över det.

  3. Marcus

    ”När man får sina tips eller bilder kan man väl själva åka ut och kontrollera om det är sant eller inte. ”

    Det var ju just det SVT gjorde när de följde med Djurrättsalliansen till en minkfarm i Småland och inspekterade gården och bl.a fann en mink som legat död i sin burlåda så länge att maskar krälade runt i den. Samtidigt fanns andra levande minkar i buren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.