Uranbrytning i Sverige ?

 

 

Uranbrytning i Sverige?
Det finns enorma mängder uran i vårt land och man har funnit jättestora fyndigheter i Jämtland. Den fyndighet som man hittat i Myrviken är bland världen 10 största fyndigheter och då är inte hela området utstuderat.
 
Ska man ha kärnkraft och den ska byggas ut med nya större verk där de gamla står behöver man bränsle. Kärnkraften byggs dessutom ut på många platser runt om i världen och det kommer självklart att bli ett jättestort tryck på att bryta uranet där de stora fyndigheterna finns och dessutom ge billigare bränslen.
 
Miljöeffekterna är lika påverkbara oavsett var brytningarna sker och det kommer att vara ohållbart att stoppa brytningarna i det egna landet och kräva att de ska i andra länder så en effekt av mera kärnkraft är att uranbrytningarna kommer att tvingas fram och en moderatledd regering kommer att driva igen nödvändiga tillstånd och ändra de lagar som lägger hinder i vägen.
 
Centern har svängt i kärnkraftsfrågan och med alla säkerhet kommer allinsen att fatta ett beslut där uranbrytningen är total och då är centerns gamla brytning fullständig i energifrågan
 

Vinner vi valet ska vi ta bort orättvisorna i skattesystemet mellan pensionärer och de som jobbar

Varför får inte Mona prata till punkt

 

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. TC

    Pensionärerna har INTE fått någon skattehöjning, vilket sossarna försöker lura väljarna att tro, och om det inte vore för att Alliansen valt att börja med att sänka skatterna för dem som arbetar i takt med vad ekonomin tillåter så skulle inte heller pensionärerna kunna få samma skattesänkning allteftersom svensk ekonomi tillåter, o ifall sossarna regerat så skulle ingen fått någon skattesänkning alls, definitivt inte pensionärerna, och Monas löfte är ju egentligen inget löfte alls eftersom sänkningarna inte är prioritet ett, 1, utan enbart ska ske ifall svensk ekonomi går mirakulöst bra.

  2. TC

    Det är på gränsen till ren rasism att överlåta alla problem med att bryta uran till våra egna svenska kärnkraftverk på andra länders fattiga befolkningar och förgifta deras miljö medan vi kan njuta av enbart fördelarna med kärnkraft för att sedan dumpa avfallet i berggrunden istället för att upparbeta och ta hand om det själva istället för att överlåta problemen på framtida generationer Jag undrar dock om uranbrytning verkligen är så farligt för miljön eftersom vi ju bryter annan malm i exakt samma uranrika marker och uranet når ju inte farliga nivåer förrän det renats ur malmen på säkert sätt

  3. Per Hansson

    Lennart,

    Beträffande uranbrytning i Sverige är vi nog faktiskt överens! Jag tycker helt enkelt också att så länge vi inte har ersatt befintliga kärnkraftverk med bättre alternativ gör vi klokast i att bryta vår eget bränsle. Vem kan göra det bättre? Säkrare?

    Detta anser jag som kandiderar för det parti som de röd-gröna helst av allt slår på. Men man blir stark av att arbeta i motvind…

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Per Hansson (2010-08-17 22:52)
    Men visst är det så att centern numera står bakom att uranbrytning kan ske. Alla andra partierna i alliansen står ju bakom och då får centern finna sig i detta

  5. Birgitta Ohlsson

    Menar du/ni att vi också ska bygga en anrikningsanläggning i Sverige?
    Sedan undrar jag varför vi skulle uppföra nya kärnkraftverk när vi har ett stort elöverskott? Kolla vad Energimyndigheten säger. Eller handlar det om att ni tycker det är så coolt med plutoniumproduktion att vi i Sverige bör bidra med den varan till nya atombomber?
    Ja, jag undrar vad det är som driver er och övriga i uranlobbyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.