Om en vecka börjar tågen gå på Botniabanan. Trav på Umåker söndag

Idag är det en lättare invigning av resecentrat i Hörnefors under Hörneforsdagarna. Jag har helt säker på att den dragning det nu blev kommer att ge de största fördelarna av Botniabanan för Hörneforsborna.

De dragningar som centern, moderaterna och miljöpartiet stod bakom, då har inte Hörnefors haft någon nytta av järnvägen.

Det är också en herrans tur att inte moderaterna fått bestämma för då har vi inte haft någon Botniabana alls. Får moderaterna bestämma kommer det aldrig att bli någon Norrbotniabana heller. Vi har i alla fall satt av pengar i vårt budgetförslag  för att bygget ska starta och det är inga småpengar nämligen 10 miljarder kronor. Alliansen har inte ett rött öre i sin transportplan för de närmsta 10 åren

Trav på Umåker

I morgon är det trav på Umåker och vi socialdemokrater komemr att vara där och vi bjuder alla på entré. Passa på att besöka Umåker för jag garanterar att gå på trav är en upplevelse.

Är du bara lite intresserad kanske du kan göra några fynd på den loppmarknad som samtidigt pågår där. De senaste veckorna har hästar från Umåker haft stora framgångar och förra helgen blev det tre segrar på V75, så det finns hästar som håller mycket bra kvalite. Umåker byggdes också om i fjol och nu håller travovalen som vi kallr en bana mycket hög klass

En kommentar

  1. dave

    Hur var det nu med idrottsevenemang och politik?

    10 miljarder räcker inte hela vägen för Norrbotniabanan, så ska ni avsluta jobbet mitt ute i skogen? Har man inte en finansiering fullt ut är det väl ingen vits att lova något.

    Men det är väl som vanligt när ni lovar saker, t ex halvera ungdomsarbetslösheten som när det kom till kritan ökade markant trots högkonjunktur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.