Moderaterna annonserar om nytt ledarskap

Jag förstår att moderaterna vill styra för det gör alla som ställer upp i ett val. Men vad är då ett "nytt" ledarskap? Eller vill de bara byta för bytandets egen skull? Och hur vill de egentligen styra kommunen?

Det är det ingen som riktigt har fått veta och sen är det ju som inte helt obekant att Alliansen inte är något sammansvetsat team. Exempelvis så har man ingen samlad syn på hur planeringen ska ske och dess innehåll. Därför blir det lite märkligt att Moderaterna annonserar om ett ledarskap då man har en splittrad politik inom ett av de viktigaste områdena för en kommun som vill växa. Om jag tolkar utspelet rätt så är det alltså den typen av ledarskap som man vill införa eftersom bytet är det man vill ha.
 
Vi socialdemokrater har använt oss av ett brett ledarskap. En ledarskapsfilosofi som har gett oss många utmärkelser för vårt sätt att styra och något som vi ska fortsätta med att utveckla om vi får väljarnas förtroende. Det är viktigt att hela tiden fortsätta med att utveckla styrmodellerna för att kunna leverera bättre resultat som ger bättre välfärd för pengarna och där människornas möjlighet att påverka är god. Det gäller både personal och brukare av kommunens tjänster.
 
Och när det gäller just styrmodellen har jag uppfattat att vi till stora delar har varit överens om den: tydliga beställningar, tydliga mål och en tydlig uppföljning så att vi kan följa resultaten mot måluppfyllelsen men sen har vi ju olika uppfattningar om politikens innehåll, det är naturligt. Däremot verkar den moderatera ledarskapsfilosin vara otydlig. Mitt budskap är därför: köp inte grisen i säcken, rösta på Holmlund den 19:e så slipper du "Ågren" den 20:e.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.