Jobb och välfärd går före skattesänkningar

Den borgerliga regeringen sänker skatterna till vilket pris som helst. De har hittills genomfört skattesänkningar på 100 miljarder kronor och nu finns förslag på lika mycket till. Det kan handla om att var tionde anställd i välfärden måste sägas upp. Vi ser redan baksidan av regeringens skattesänkningar. Skattesänkningarna har kostat
25 000 jobb inom skolan, vården och omsorgen.

Valet blir ett vägval. Vi Socialdemokrater går till val på att investera minst tolv miljarder kronor mer än regeringen – fullt finansierat – till fler lärare i skolan, kortare köer i sjukvården och bättre kvalitet i äldreomsorgen. Det är viktigare än fortsatta stora skattesänkningar.

 
Vi socialdemokrater kan inte vänta med att sätta jobben först, även i välfärden. Om vi får väljarnas förtroende kommer vi att investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser. Och vi sätter bättre sjukvård och skola före nya stora skattesänkningar. Sverige kan vara möjligheternas land.
Vi vill tillföra 12 miljarder mer än regeringen till välfärden 2011 och 2012 för att säkerställa kvaliteten i välfärden. Det innebär för Västerbottens län ytterligare 175 miljoner och för Umeå kommun 77 miljoner kronor.
 
 



 

 
 

6 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, du börjar mer och mer låta som en drogad frikyrkopastor med dina vidlyftiga ”löften”. Fullt finansierat säger du???…vare sig du eller någon annan vet ett skit om kommande skatteintäkter utan ni kan bara gissa eller du kanske är synsk? Nej, vi har genomskådat din Holliday Magic propaganda/säljteknik som var gångbar för sisådär 20 år sedan. Men detta tycker du väl också är svammel men du bejakar anonyma inlägg som håller med dig. PAMPFASONER a la BETONGSOSSE.

  2. Mr Cool

    Lennart han trampar på i sina stövlar och hävdar att alla sossereformer är finansierade till sista kronan. Hur Lennart kan VETA volymen av kommande skatteintäkter är för mig en livsgåta men han kanske är synsk! Hur kan skattesänkningar innebära att var tionde inom välfärden måste sägas upp? Det kan ju faktiskt innebära att de får jobb i privata företag i stället med oftast bättre villkor och arbetsmiljö. Statliga och Kommunala bolag har ALDRIG varit ledande förutom när det gäller misshushållning av skattebetalarnas pengar. Men dina pampfasoner känns igen när du säger att andra bara svammlar.

  3. C N

    Bra skrivet, tycker jag! En bra politik tycker jag att du beskriver i din text.
    Det är riktigt trist att se hur Folkpartiet förlöjligar dig i dagspressen. Det är ju en form av ”Härskartekniker” som de utövar. Jag tycker det är klandervärt att man uttrycker sig i härkarteknik- termer istället för att vara sakliga och seriösa i valdebatten år 2010.

  4. dave

    Vart finns förslagen på 100 miljarder till? Det är något som ni sossar har diktat ihop, ni börjar tappa all form av trovärdighet. Imorogn ska ni komma med en ny kampanj som fokuserar mer på Moderaterna än på er egen politik. Tror ni att det är sättet att vinna röster?

  5. Nick

    dave: Det är lukten av valpanik.. Vore mer intressant att se svar på många av responserna ur herr Holmlunds blogg, men skitsnacket fortsätter istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.