Försörjningsstödskostnaderna ökar

SOCIALSTYRELSEN har nyligen presenterat nya siffror som visar att försörjningsstödskostnaderna ökar. Kostnaderna för försörjningsstödet (kallades tidigare för socialbidrag) ökade under de första två kvartalen 2010 i åtta av tio av landets kommuner.

Under de två första kvartalen 2010 har det betalats ut 4,8 miljarder kronor i socialbidrag vilket är en ökning med över en miljard kronor jämfört med samma period år 2006.
 
Det ökade bidragsberoendet är resultatet av den borgerliga regeringens politik. Genom att misslyckas med jobben, slå sönder a-kassan och försämra sjukförsäkringen tvingas många söka sig till socialkontoren. Nu krävs det en politik för fler jobb, en fungerande arbetslöshetsförsäkring och en mänsklig sjukförsäkring. Ta ställnig du också.

Hade tidigare idag en bild på våra valaffischer. Här är en bild om hur det går till när valaffischerna klistras.

5 kommentarer

  1. Mr Cool

    Lennart, vad klagar du för eftersom generösa bidrag till dom som INTE jobbar är en av grundbultarna i den socialdemokratiska politiska filosofin. Att sen kväsa dom som jobbar medelst höga skatter ingår också i strategin och nu vill ni ta ut skatt på redan skattade pengar flera gånger medelst en förmögenhetsskatt bara för att ta hem billiga poäng hos dom avundsjuka.

    Det finns absolut INGENTING som bevisar att ni skulle klarat den ekonomiska krisen bättre. Er arbetsmarknadsfilosofi med AMS-jobb och massiva förtidspensioneringar av fullt arbetsföra håller inte men smakar nog fågel för vissa.

  2. Christine Svensson

    Ok. Försörjningsstöden har blivit fler. Nu märks de mera de som med (s)regeringen gömdes undan med sjukförsäkring och och arbetslöshetskassa. Brydde (s) sig om att försöka få ut människor i rehabilitering och arbete igen? Jag bara undrar

  3. Mr Cool

    Varför har Jämtland har dubbelt så många sjukpensionärer som Stockholm per capita? Inte beror det på att det är så mycket stressigare i vackra Jämtland eller att luften är så mycket skitigare i fjällvärlden… Nä, just det ,det stavas socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik. När jobben tröt var det bättre för statistiken att sortera in folk under FK än i AMS.

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Christine Svensson (2010-09-09 19:20)
    Där har du fel, för det är inte ur gruppen gamla synder det kommer utan från nya regler, som nivåer i a-kassan när arbetslösheten slog till. folk hade fått högre avgifter ill kassan än det skatterna sänktes och många lämnade därför kassan

  5. dave

    ”folk hade fått högre avgifter ill kassan än det skatterna sänktes och många lämnade därför kassan”

    Vilken grupp som arbetar har fått en så pass hög a-kasseavgift att inte den sänkta skatten täcker den?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.