Ökad arbetslöshet och färre komvuxplatser med regeringens politik

ALLIANSREGERINGEN försöker dölja sitt misslyckande genom att skicka ut märkliga rapporter och artiklar med falska anklagelser om de rödgrönas politik istället för att fokusera på sin egen.

Antalet komvuxplatser är 20 000 färre idag än jämfört med 2006, andelen unga som får läsa vidare på högskolan minskar och att sysselsättningen i välfärden har fallit med cirka 25 000 personer. Det pratar moderaterna ingenting om. Däremot försöker de påstå att den rödgröna politiken skulle ge färre jobb.

Men fakta är att arbetslösheten sedan valet 2006 har ökat med 100 000 personer.

Det försöker socialdemokraterna tillsammans med de rödgröan råda bot på och har förslag om cirka 100 000 fler jobb, praktik- och utbildningsplatser.

Nedan en bild när en av Umeås s-föreningar delar ut material.

2 kommentarer

  1. dave

    ”ALLIANSREGERINGEN försöker dölja sitt misslyckande genom att skicka ut märkliga rapporter och artiklar med falska anklagelser om de rödgrönas politik istället för att fokusera på sin egen.” Är det ett fredagsskämt? Detta har ju ni pysslat med under hela den här mandatperioden!

  2. Mr Cool

    Lennart ser inga problem med de c:a 150000 jobben som försvann utomlands eftersom det är för dyrt att producera i Sverige. Senast försvann tillverkningen av Husqvarna motorsågar till Italien och Utten Båtar österut. Varvs och Tekoindustrin försvann av samma orsak.

    Men sossarna har medicinen för att stärka Svensk industri…kilometerskatt, dyrare energi, högre skatter samt i samråd med facket högre löner som driver på inflationen och urholkar ytterligare vår förmåga att exportera.

    Snart kanske vi bara får tillverka pinnarna som Kineserna äter med. Glöm välfärdssamhället med sossestyre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.