Det är inte okej att människor hamnar i kläm

”Människor kommer i kläm. Det är så att säga nästan oundvikligt i varje samhällsförändring” – Fredrik Reinfeldt i Aftonbladet 10 december 2009.

På kort tid har sjukförsäkringen försämrats kraftigt. Det är en kall politik som regeringen tagit till för att snabbt minska antalet människor i sjukskrivning eller förtidspension.
 
Det är nog med kyla nu. Och det är nog med regeringens iskalla politik mot sjuka och arbetslösa. Vi accepterar inte att sjuka och arbetslösa får det sämre för att friska som har jobb ska få lägre skatt.
 
Vi vill ha en varmare politik, ett varmare Sverige. Vi menar att en annan politik behövs, en politik som går ut på att sjuka ska bli friska och att arbetslösa ska få jobb. Vi vet att en sådan politik är möjlig. Läs mer på kallasverige.se.
 
Nedan en bild från valrörelsen och materialutdelning i Holmsund.

 

6 kommentarer

  1. Mr Cool

    http://www.dn.se/ekonomi/avslag-pa-sjukskrivning-h- ar-fordubblats-1.719843

    ”Förra året fick nästan 20.000 personer avslag från Försäkringskassan på sin sjukskrivning. Det är läkaren som gör bedömningen men Försäkringskassan som bestämmer. Antalet avslag mer än fördubblades förra året och hos länsrätterna skjuter antalet överklagade ärenden i höjden.”

    Är det någon som blir upprörd över att FKs läkare, som inte ens träffar personerna, kan häva sjukvårdens läkares beslut? Artikeln är dock publicerad i Februari 2006 – då styrde Sossarna!!!

  2. Pelle

    Lennart du har rätt valet står mellan SOLIDARITET (röd/grön) och EGOISM (alliansen) och inte som M säger mellan bidrags- och arbetslinjen!

    Problemet är att ni (röd/grön) inte har lyckats få ut budskapet, ännu.

  3. Mr Cool

    Pelle, var det bara så enkelt att alla som röstar rött är empatiska, givmilda och goda människor medans de som röstar blått är hårdhjätade, giriga och elaka!!!! Tror du verkligen att det är så enkelt….

    Jag påstår att inom varje block återfinns en viss procent kriminella, hustruplågare, skattefifflare, drogmissbrukare, snikna etc. etc. Väljare är ju bara människor.

    Den polarisering av människor som vänstern nu propagerar för samt den skrämselpropaganda som de bedriver runt väälfärden är ytterst osmaklig. INGEN välfärd har försvunnit under mandatperioden även om Lennart nu påstår det.

  4. Pelle

    ”Mr Cool” ingen välfärd har försvunnit under alliensens år skriver du, av det kan man förstå att du är frisk har ett välavlönat arbete och är i medelåldern – då är det rätt det är ni som fått det bättre under alliansens år!

    De utförsäkrade, arbetslös ungdom, sjuka och alla andra som fått ”betala” för era skattesänkningar vi håller inte med din högerröst!

    4 år till med ”aliens” och Sverige är förstört för lång tid framåt!

  5. Mr Cool

    Pelle, din ”gärningsmannaprofil” över mig är helt felaktig. Men för att kommentera ditt grovt förenklade resonemang så tycker du då att det är helt fel att de som faktiskt BETALAR kalaset fått det lite bättre. Tro inte nu för en sekund att jag missunnar de som behöver vård och stöd värdiga skyddsnät. Det är också så att det samhällssystem och tillika skatteuttag vi har inte i väsentlig grad kan vara mycket mer annorlunda än länder i vårt närområde för då ser vi snart andra konsekvenser som inte är bra. Då menar jag pengaflykt, företagsflykt, kompetensflykt, skatteflykt, utvandring etc. etc.

  6. Pelle

    ”Mr Cool”, du påstår att jag beskrivit dig fel utan att tala om hur din egen profil är, enligt dig – jag är övertygad att jag har rätt i ”profileringen”!

    Ditt högerresonemang om flykt från Sverige på olika sätt är ren propaganda som högern använt i många år och som helt saknar verklighetsgrund.

    Du tror väl inte på fullt allvar att många av dem som fått det sämre inte själva varit med och betalat ”kalaset” genom de år de betalt skatt?

    Pensionärer, många av dem som blivit sjuka har själva betalt till försäkringen som alliansen kraftigt försämrat för att kunna sänka skatterna till de som hade det bra i utgångsläget, allt i syfte att ”betala tillbaka” för de röster man fick 2006 eller av rent ideologiska skäl.

    Sedan har man sålt ut lönsamma statliga företag av rent ideologiska skäl också för att kunna sänka skatterna för vissa grupper, att göra så är som att ”kissa ner sig när det är kallt – det blir varmt en stund”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.