Fler personröster än KD fick partiröster, känns inte fel

 I går blev sammanräkningen klar i Umeå kommun och vi tappade ett mandat och fick ett mindre än alliansen trots at vi hade över tusen röster fler. Det är valsystemet som gör detta men har allianspartierna gått ut med en gemsam lista som man gjorde med politiken hade läger varit helt annorlunda

 

Hade partiet i alla kommuner söderut gjort samma val som vi så har vi sluppit Reinfeldt och jag är stolt och glad över att vi har fler röster än alliansen. Alliansen å sin sida kampanjade för ett nytt ledarskap och vi vet att väljarna tycker vårt och mitt sammantaget är bättre.
 
Jag såg också att när det gällde personkryssen fick jag fler kryss än Kristdemokraterna fick röster till partiet och det fattades bara ca 800 kryss så hade mina personvalsröster varit fler än centerpartiets totala röstetal.
 
Nu ska vi se hur Umeå kommer att styras men det får ni inte reda på via bloggen utan allt kommer ut när det är klart.
Avslutningsvis tack till det stöd partiet fått och till det stöd jag själv fick i form av personkryss

3 kommentarer

  1. Pernilla Djärv

    Det är trevligt att du tolkar det positiva och ser det. Jag ser att socialdemokraterna tappar i ytterligare ett val i Umeå och att alliansen som helhet får ett mandat mer än socialdemokraterna totalt. Din popularitet är rätt tydlig, men vad händer med socialdemokraterna nästa val, för du har väl tänkt följa den socialdemokratiska traditionen och helga pensionsåldern?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.