Vuxenmobbing!?

VK VERKAR VARA SUR SOM EN ÄTTIKA för att de inte lyckades i sitt kampanjande för att Umeå även lokalt skulle få en alliansregering.

Denna gång har man valt att inte ge sig på mig och socialdemokraterna utan framförallt på Tamara Spiric och Vänsterpartiet. De har fått vara måltavla och det har varit än det ena, än det andra. Bl.a. staden mellan broarna och andra saker har varit uppe för debatt. För egen del har jag valt att inte kommentera då debattnivån har varit mycket låg.

När det gäller hennes uttalande och vad hon sagt angående Krister Olsson så har jag sett hur hon uttalade sig i SVT. Och jag tror säkert att hon sa samma sak även till tidningarna. Jag noterade dessutom den rättelse som var i tidningen. Olssons uttalande byggde säkerligen på de uppgifter han fick från VK som Tamara i sin tur säger var fel.

Men jag tycker att flera av vänsterpartisterna lite väl lätt gått i den fälla som VK kommit med när det gäller Baltics agerande. Olssons kommentarer byggde troligen på VK:s felaktiga uppgifter till honom.

I vilket fall som helst så kan VK inte komma ifrån att vi socialdemokrater fick fler röster än alliansen tillsammans även om vi fick ett färre mandat. Av den orsaken har vi en överenskommelse med Vänsterpartiet då vi vill ha en majoritet för våra budgetförslag.

Vi socialdemokrater kommer därför under den kommande mandatperioden, precis som vi lovat i valrörelsen, att satsa på välfärden före skattesänkningar. Det är även där som huvudinnehållet i uppgörelsen med Vänsterpartiet finns då vi båda tror att det inte finns ekonomiskt utrymme att sänka skatterna utan att det går ut över välfärden.

3 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Och din egen debattnivå när det gäller alliansregeringen i allmänhet och Maud Olofsson i synnerhet ligger ju såklart i en mkt högre nivå. Vi som läst vår läxa och vet vad kommunismen inneburit och fortfarande innebär för de stackare som drabbas av den förfasas istället över hur Tamara & co kan ges inflytande i politiken.

  2. Mr Cool

    Det är en obehaglig form av maktretorik som du för Lennart när du talar om att ni socialdemokrater minsann är ”störst”. Jag är också helt övertygad om att Tamaras uttalande inte skett utan att det på något sätt dokumenterats i form av inspelning så bevis torde finnas. Att det sen i kommunismens traditioner finns utrymme för att med maktspråk styra vad media får publicera kanske har förblindat henne. Innan du kategoriskt ställer dig på hennes sida kanske du skall ta reda på sanningen först.

  3. peter

    Det är märkligt att vi i Umeå har nästan högsta skatterna i Sverige. Vi har överskott i kommunen har överskott på
    pengar. Varför då inte sänka skatten. Ni socialdemokrater har höjt landstingskatten, ändå visar det minus år efter
    år. Varför har ni inte gjort någonting åt välfärden tidigare? Varför fungerar inte landstinget? Sluta klappa
    er på bröstet socialdemokrater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.