Artikel som glorifierar droganvändning

I TISDAGENS VK FINNS EN halvsidas TT-artikel om 2 personer i San Francisco som glorifierar droganvändande. Personerna i artikeln är två av många personer i USA som vill att det ska bli lagligt att sälja marijuana. Den ena av personerna som citeras vill själv kunna sälja egenodlad cannabis. Ett argument till legaliseringen är att det skulle vara en bra turistnäring då folk skulle åka dit och prova.

Förslaget visar om något på det sjuka i det amerikanska systemet och där kapitalismen är allt. Nu vill man folkomrösta om att droghandeln ska vara en tillåten marknad. Det enda glädjande i kråksången är att justitieministern inte kommer att se mellan fingrarna om folkomröstningen säger ja.
 
Men tänk att man inte har lärt sig mer i USA om de negativa effekter av droger och den kriminalitet som följer i dess spår. Det är konstigt. All forskning som finns och alla de tragedier som kan följa i missbrukets spår, för att inte tala om kostnaderna för brottsligheten. Det hamnar i skymundan i debatten.
 
Välfärdspolitiken i USA är inte vidare omfattande och de människor som fastnar i drogmissbruk lämnas ofta åt sitt öde. Endast vinstintresset räknas. Det gör att effekterna av droganvändningen är den enskildes orsak och upp till individen att teckna privata försäkringar som skyddar en ekonomiskt.  Ska man nu införa privata försäkringar mot missbruk? 
 
Det som irriterar mest med artikeln är att den knarkliberala synen marknadsförs på detta sätt. Inte en rad om de negativa konsekvenserna med droger finns med och den misär som missrbruk kan innebära. 

En kommentar

  1. Mr Cool

    Lennarts våglängd är helt inställd på ”hata USA” och nu måste han ända dit för att hitta drogliberalism. Men den finns på närmare håll typ Kristiania i Danmark och Amsterdam i Holland. Men då håller Lennart helt tyst!!!! Endast vinstintresse räknas skanderar Lennart men glömmer att förklara HUR drogproblem kan räknas som en ekonomisk intäkt för ett samhälle. Men du kanske bara tar direktiv från V nuförtiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.