EU:s petighet

DET GÅR NÄSTAN INTE EN ENDA DAG utan att vi får höra hur märkligt EU agerar och vilka konsekvenser EU:s direktiv och politik får för negativa effekter mot små företag. Det beror självklart på alla lobbister och kanske mutkolvar som är och påverkar regelsystemen för att gynna de stora företagen. De små företagen har inte den möjligheten och då de som sitter i parlamentet inte ser hur det fungerar blir det hur dumt som helst.

Nu senast är det många små fröodlare som kommer i kläm då det ska till nya registreringsregler för frön till grönsaker och blommor som gör att fröpriserna kanske måste öka med upp till 300 %.

Det gör det besvärligt för alla små hushållsodlare. Det är hög tid att vi börjar fundera på vad EU ska syssla med och vad vi får bestämma i respektive land, eller så kör vi på som man gör i andra länder och inte bryr oss. Om det är i något fall som jag kan tänka mig civil olydnad så är det just EU:s regler då de flesta andra länderna inte verka följer de direktiv som EU satt, däremot alltid Sverige.

 

En kommentar

  1. Gunnar Alskog KRAVodlare

    Hej,
    jag vänta fortfarande på att du ska berätta för mig hur jag ska kunna göra rätt för mig och sopa rent framför min egen dörr?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.