Så dåliga domare som i kvällens Lövenmatch, då dör Svensk ishockey

 

Har sett Björklöven vinna över Asplöven på straffar. Björklöven gjorde en riktigt bra första period men sedan blev det nattsvart, beroende på flera orsaker, främst att man nog trodde att det var klart efter första perioden
Däremot är det inte det som är minnet av kvällens match. Den domare som ledde matchen var en ren katastrof och man funderar verkligen över hur svensk ishockey rekryterar sina domare. Dagens domare Skelleftebon Johannes Pettersson gjorde inte mycket rätt på isen under de tre perioderna inklusive förlängningen.
Nu tror ni att jag gnäller men jag pratade med flera personer under matchen och efter bland annat med en person som varit ansvarig inom ishockeyförbundet då det gäller domare, och jag lovar att han var ännu hårdare i sin kritik mot Johannes .
Ishockeyförbundet måste ta sitt ansvar och se till att domare av den kalibern inte får döma längre för det finns ingen utväg då jag inte tror att mer utbildning hjälper. Det kan inte heller vara bra för en domare att veta att man är så dålig. Han saknar blick för sitt uppdrag. Satsa lite på att få duktiga spelare som slutat att ta på sig den rollen för de har lättare att skapar respekt hos spelarna de gånger de gör misstag för det gör en domare.
Men fler domare av Johannes Pettersson kompetenser kommer Svensk ishockey att dö
 
 

25 kommentarer

  1. Välkommen till div1

    Och då räddade han ändå segern till Björklöven genom att döma bort ett givet mål från Asplöven i förlängningen.

  2. Richard

    Håller med dig till fullo. Pinsamt att en så pass inkompetent domare får döma överhuvudtaget. Går det inte att anmäla domare till förbundet? Eller är dom ”heliga”?

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Välkommen till div1 (2010-11-10 22:23)
    Var du verkligen på matchen. Det var två av Asplövens mål som kom till på riktiga domartabbar. Det var avblåst före Asplövens mål i förlängningen då målvakten blockerat pucken. Det är aldrig fel att döma bort det som händer efter en avblåsning, då är det bara utvisningar som det kan bli

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Viktor (2010-11-10 22:20)
    Jag delar inte din uppfattning för det vara bara första som var bra. Sasja och jag satt och svettades hela sista perioden då det inte fanns någon spel och dålig vilja, enkla misstag varav ett blev det ett baklängesmål av. sånt får inte ske

  5. Lennart Holmlund

    Svar till Richard (2010-11-10 22:38)
    Det är fel att de får döma och förbundet måste ta ansvar och få riktiga domare och jag tror gamla duktiga spelare blir bra. Ta Ulf Rådbjär som ett exempel. Jag tror inte det går att anmäla men man brukar ha domarkontrollanter men om de har det i den här serien är jag inte säker på. Dåliga domare föstör ishockeyn

  6. Oskar

    Var själv på kvällens match och fick bevittna denna obefintligt dåliga domarinsats. Hackar sällan på dessa herrar man ikväll var det omöjligt att ignorera. Tanken som oroade mig var att domare som håller en sån här låg nivå ska få döma kvalserien till allsvenskan? Det kan väl inte tillåtas vara så illa?

    För övrigt spelade löven riktigt bra första perioden, för att sedan sluta spela helt. Det utnyttjade Asplöven och kom tillbaka i matchen. Var mycket av lövens ineffektivitet och slappa spel som skapade en onödigt spännande avslutning.

  7. JG

    Även domare måste få ha en dålig dag på jobbet ibland käre Lennart! Har själv sett Johannes döma förut och då har han tillhört de bättre domarna på denna nivå (även om det kanske inte säger så mycket i sig).

  8. Jonas

    jag skulle vilja se en match där Johannes faktiskt håller ihop matchen. har sett j18 matcher där Johannes tappar kontrollen totalt. hade jag haft en son skulle jag aldrig låta honom spela en match som Johannes dömer. Något måste göras

  9. Luggovich

    Klockrent Lennart! Jag tror att vi måste ge klubbarna lite kritik. När det är en så här dålig domare måste lagen rapportera det till förbundet. Tillslut kan förbundet inte blunda för det.

    Dömmer denna domare kvalen till allsvenskan kan det bli katastrof. Värre än att inte ha målkameror i ES kvalet!

  10. Viktor

    Lennart det jag höll med dig om det var domarens bedrövliga instats. Men tycker inte det är roligt när det blir spännande matcher?

    Där jag satt och kollade så skrattade jag ganska mycket om det som hände i sista perioden när många delar av sittplats publiken ställde sig upp och visade sitt missnöje.

  11. Dan

    ”…och då tror ni att jag gnäller” skriver du. Detta var första gången jag var å såg ”nya” löven (Jag är varken björklöven- eller asplöven-fan) och jag måste säga att det var inte bara du utan 2008 stycken bedrövade Löven-fans som gnällde, troligtvis som ett utlopp på tragiskt dåligt spel i de två sista perioderna. Det var INGEN som gnällde på domarn i första perioden!!! Björklövenspelarna kastade sig å gestikulerade på värsta Serie-A-manege, och när en regelvidrig ”interference” drabbar dom så löper publiken amok! Tragik och komik á lá TV-serien ”Köping”

  12. Christian

    Måste säga att din kritik inte är speciellt rättfärdigad. Själv såg jag inte matchen men alla domare kan ha dåliga dagar. Sedan kan du inte förvänta dig att det är elitseriekvalitet på domarna i Div.1. Man får domare utifrån vilken serie man spelar. Domarna i div 1 granskas och väljs ut varje säsong.

    Visst behövs det fler domare men man kan inte bara börja döma div 1 när man slutat spela. För att bli en bra domare krävs rutin och erfarenhet. Och kritik som din är det som får många att inte vilja bli domare.

  13. Lennart Holmlund

    Svar till Christian (2010-11-11 15:53)
    Kritik måste alla tåla och visst kan man göra fel, men det var inte ett ensillt domslut jag pekade på och som jag sa så delades min kritk och den var dessutom hårde av en som jobbat med domare för svenskt hockey. Däremot är jag inte alls säker på att alla domare i div 1 behöver vara sämre än de som är i elitserien för där har man bara ett visst antal som cirkulerar runt och jag förstår av ditt inlägg att du inte såg matchen. Då tycker jag att man ska vara föriktig med vad man säger och då vet du inte ett enda dugg om min kritik var rättfärdigad

  14. Lennart Holmlund

    Svar till Dan (2010-11-11 15:42)
    Även om Läöven var mycket bättre i första perioden så gjorde domaren flera stora tavlor även då även om inte spelarna gnällde. Jag går inte på vad spelarna gnäller om utan vad jag ser på isen

  15. Lennart Holmlund

    Svar till JB (2010-11-11 12:36)
    Visst gjorde de sina missar men någon större fara var inte det. Någon hårfin offisde missade de på den linje jag satt och det var åt båda hållen ibland var det offside då de inte blåste och ibland blåste de när det inte var

  16. Fredrik

    Jag kan förstå att man blir upprörd över att domaren är kass, men samtidigt måste också förstå att det är divison 1 vi pratar om. Det är knappast några heltidsdomare anställda i denna serie.

    Nä, Lennart för de få kronor som betalas i ersättning till denna domare ska man vara tacksam att någon överhuvudtaget vill döma ishockey i division 1.

  17. Jean

    Det stora problemet är att om man stoppar alla de de domare som inte är bra då blir man tvungen att spela utan domare. OCH trots allt så är en ”dålig” opartisk domare mycket bättre än ingen alls.

  18. Tänk först och tala sen

    För att vara ”utbildad domare” måste jag säga att du har dålig koll på hur tillsättningssystemet fungerar.
    Nya domare flyttas kontinueligt upp till elitserien, givetvis finns det kontrollanter i 1:an och de flesta domare är redan sedan tidigare spelare.

    För Lennart, visst är du utbildad domare? Annars ser jag faktiskt ingen riktig grund för hur du skulle kunna avgöra om besluten var riktiga eller inte. Att andra också klagade gör inte din bedömning mer ”rätt”.

    Konstruktiv kritik kan hjälpa om det kommer från rätt mun, dina klagomål är dock bara patetiska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.