SAP:s valförlust

IGÅR UPPMANADE MONA SAHLIN HELA PARTISTYRELSEN att ställa sina platser till förfogande p.g.a. valförlusten. Jag har idag en debattartikel i dagens lokal tidningar om detta. I artikeln tar jag bl.a. upp att fokus bör vara på politiken och inte på personer. Jag skriver också att det kanske har kommit fram för många som inte har tillräckligt god ideologisk grund att stå på.

Vi vet också vart valförlusterna är mycket stora och då kan man fråga sig hur det ser ut med partiets företrädare i framförallt Stockholmsområdet, förutom några få undantag i vissa kommuner runt Stockholm där det gick bra. Partiet i Stockholm har under lång tid kantats av interna strider. Strider som inte försvinner av att partistyrelsen byts ut.

Sen till de experter som nu sitter i TV-sofforna och tycks anse sig veta lösningen, de kan inte har så stor förankring hos medlemmarna. Såg bl.a. någon som var där från Aftonbladet och de enda som gläds åt detta är de borgliga partierna som via medias hjälp fått Mona i gungning.

 

3 kommentarer

  1. Arbetare

    Håller med dig, LH.
    Vi vill ha klassisk S-politik hela vägen.
    Men den får inte mumlas fram, osäkert och lamt.
    Budskapet ska framföras säkert och med självförtroende, rakt och tydligt.
    Som du gör och andra här.

  2. Staffan Connysson

    Jag har inte läst debattartiklarna du skrivit Lennart men vill ändå kommentera det du skriver på bloggen lite grann. Jag upplever att den stora krisen i valrörelsen var att gubbar i din och min ålder ifrågasatte Mona mer än den borgerliga politiken. När det gäller partisamarbete tycker jag att i en grönröd röra borde även Centern vara med.

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Staffan Connysson (2010-11-12 16:30)
    Det håller jag inte med om, inte här i alla fall för jag var ute och knackade en hel del dörr och det var inte de som ifrågasatte Mona, men det var många som ifrågasatte det rödgröna och kommentaren var. varför ska jag rösta på sossarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.