Taktiken mot Sverigedemokraterna får inte stjälpa bra förslag

OM MAN SKA TRO TEXT-TV SÅ RÖSTADE DE RÖDGRÖNA PARTIERNA mot två socialdemokratiska motioner om höjt takt i arbetslöshetskassan. Sverigedemokraterna stödde motionerna och yrkade på S-förslagen som om de rödgröna hade stött dem så hade de gått igenom i riksdagen.

De rödgröna röstade istället för en reservation där motionerna också fanns med men där det också fanns med skarpare förslag med som SD tyckte var för långgående.
 
Så här på avstånd är det en dålig taktik för de arbetslösa som inte kommer upp till 80 % ersättning vid arbetslöshet. Enligt min uppfattning ska man alltid akta sig i att baka in för många förslag i varje ärende man lägger. Har man haft en om ersättningsnivåerna och en annan om villkoren så har om jag förstått det rätt ersättningarna höjts.
 
Med Sverigedemokraterna i riksdagen som är märkliga på många sätt måste man byta taktik hur man lägger sina förslag i riksdagen. Riksdagsarbetet förändras och vill man ha majoritet för sin sak när det är en minoritetsregering får man lägga sina förslag så de kan gå igenom. Det är självklart en tanke som även en regering får ta hänsyn till. Det är inte att samarbeta med det främlingsfientliga Sverigedemokraterna att lägga förslag som de röstar på.

2 kommentarer

  1. konny w

    Jag tycker framförallt att det sossarna sysslar med är ren och skär mobbing i riksdagen. Det är ju rent skrämmande vilken sandlåda det blivit sen SD kom med i bilden. Prestigen går före ett bra förslag, BARA för att SD tycker lika! När det börjar bli känt för den stora allmänheten, vad sossarna sysslar med, så kommer opinions siffrorna dala ännu mer…var så säker!

    Sen vill jag säga att det ”politiskt korrekta” som gäller en hel del olika konsensus-frågor, börjar likna en sorts Diktatur…folk har ju inget att välja på längre om man inte tycker som eliten i riksdag och regering. Det blir SD!

  2. Bo Andersson

    Aldrig någonsin samarbete med SD sade sossarnas frontfiguren Sahlin, åter igen ett svek mot väljarna. Tack och lov är ju utvecklingen för S väldigt positiv för Sverige de sista två valen. Ni klarar inte att förnya Er utan kommer att reduceras storleksmässigt ytterliggare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.