Obama vill åtgärda arbetslösheten men inte Reinfeldt

Obama uttryckte att han var jätteorolig över USA:s höga arbetslöshet i sitt tal till nationen. Kampen mot den höga arbetslösheten är tvelöst den viktigaste frågan. Nu ska man forska och utbilda folk och komma fram till en politik som kan skapa miljontals jobb. På samma sätt som USA kom först till månen ska man nu tillsammans skapa miljontals nya jobb. Arbetslösheten som i USA som räknas som skyhög är bara obetydligt högre än i Sverige.

I Sverige har vi har en bra ekonomisk tillväxt på 5,2 % 2010 och som beräknas bli 3,9 i år och 3,2 år 2012. Det är bra men arbetslösheten är fortfarande för hög och i fjol stannade den på 8,4 % och beräknas sjunka till 8,0 i år och 7,5 2012.

I USA ska Obama gå in med mycket kraftfulla åtgärder för att få ner arbetslösheten medan den Svenska regeringen satsar nästan ingenting. Ingen arbetsmarknadsutbildning värt namnet och inga större strategiska satsningar på forskning och utveckling och inte heller på infrastruktur. Regeringens politik håller på att förstöra en hel ungdomsgeneration. Regeringen borde kanske snegla på USA och hur man vill få ner arbetslösheten och skapa tillväxt.

 

2 kommentarer

  1. emil

    Nu är Du ute och reser ordentligt. USA är konkursmässigt inom 5 år.
    Sverige har västvärldens starkaste ekonomi. Arbetslösheten är importerad, stoppa importen så blir det ännu bättre.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till emil (2011-01-27 10:32)
    Det var länge sedan jag hörde något så dumt. Ska vi stoppa import av livsmedel och olja. Ska ditt resonemang hålla ihop ska vi också stoppa exporten och ska varje land bara producera blir det som i Nordkorea.

    I ett lutet land vill inte jag bo i. Vi lever av och på varandra hela tiden och ingen kommer att prducera bilar om de bara ska vara till för de som bor i SVerige. Det finns likadant i många andra näringar och vi har faktiskt idag i Sverige mera export än import, och ska vi sluta importera har vi varit utan el i vinter och frusit ihjäl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.