Maud,s råd för elräkningen ett hån. Kulturella föreningar som sabbar är dålig stil

 

I förra veckan fick vi reda på att Maud Olofssons råd till alla som är oroliga för elräkningarna borde ta och isolera husen och byta fönster. Jag tycker som många tyckte i fredagens Aftonbladet att det är ett stort hån mot de som har oron om att inte pengarna ska räcka till elräkningen. Att isolera och byta fönster hjälper inte för dagen för de kostnaderna måste man låna till eftersom man inte har en buffert som räcker till elräkningen. En investering ska dessutom betalas på lång sikt med avskrivningar och räntor. Det har varit bättre om hon erkänt att Vattenfall måste styras och att energiproduktionen måste byggas ut
Ingen kommer att bygga ut produktionen utan här måste staten ge direktiv till sitt eget bolag om ökad produktion, marknaden bygger inte ut då de tjänar mer pengar på elbristen som leder till höga priser. Tänk vilket fruktansvärt liv det skulle ha blivit på alla borgliga partiledare och all media om ett sånt råd som Maud gav hade getts av Mona Sahlin.
Den snöborg som är uppbyggd av gatapark avdelningen har råkat ut för sabotage och blivit nedklottrad av en ideel kulturell förening. Jag tycker det är riktigt skamligt av en förening som dessutom kanske har kommunala bidrag för sin verksamhet att göra något sådant.

Skamligt är väl det enklaste ordet man kan säga om den typen av förening

5 kommentarer

  1. Skogsägare

    Att tilläggsisolera torde dock vara en bättre idé än att stänga fler kärnkraftverk som Partiet tillsammans med miljöfascister och kommunister planerade göra om de grep makten?

  2. Lennart Holmlund

    På tal om skamligt att du länkar ditt inlägg till en hemsida. Jag tycker du borde skämmas för att vara riktigt ärlig. Sedan så vet ju jag vilka som vill ha kontroll över vilken kultur som får uppträda och visas.Sedan så handlade min blogg om Maud Olofssons råd till de som var oroliga att de inte skulle klara av de höga elräkningarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.