Det blev ingen satsning på ungdomar från alliansen.

Det blev ingen satsning på ungdomar från alliansen. För snart ett år sedan den 25 februari fanns en debattartikel inne i Västerbottens Kurirenom. Rubriken löd  att alliansen satsar på ungdomar undertecknades av Anders Ågren och Sven-Åke Littorin.

Samma dag hade Sven-Erik Österberg och jag också inne en artikel som handlade om bokslut Littorin och en vassare politik för jobb. Visst blev det bokslut för Littorin ett halv år senare då han tvingades avgå.

Däremot konstaterar jag att vi hade rätt att det hade behövts en vassare politik för jobb. Trots högkonjuktur är arbetslösheten på över 8%. Hade det varit så 2005 hade de borgliga argumenten hetat massarbetslöshet.

Sedan regeringsskiftet 2006 har allianspartierna vänt språket till att en massarbetslöshet 2005 är idag fina siffror och att det går bra för Sverige. Här i Umeå fick vi dock hjälp av Balticgruppen att hålle ner ungdomsarbetslösheten genom en satsning från dem på 20 miljoner och resultatet var mycket positivt och det visade sig att med åtgärder går det att få folk tillbaka till arbetsmarknaden.

Vi kommer själva med ett liknade projekt enligt den uppgörelse vi ovh vänsterpartiet gjort vid regeringsbildning.Vi gör det trots att det är statens ansvar men det överskott vi fick 2010 främst på grund av vattenkraften satsar vi på framtiden de unga.

 Ungdomsarbetlösheten är ett enormt problem i hela vårt land och inget görs, inte ett dugg så debattartikeln den 25 februari 2010 var inget annat än tomma ord.

En kommentar

  1. Hanna 23 år

    Det var ett fantastiskt initiativ från Balticgruppen och kommunens sida med ungdomsjobben! Jag var själv en av de ungdomar som fick ett ungdomsjobb. Jag fick erfarenhet, självförtroende och framåtanda. Vägen mot andra jobb banades vidare genom ungdomsjobbet. Vad fantastiskt det vore med en ny liknande satsning för ungdomar i Umeå! Och ja, ungdomsarbetslösheten är skrämmande! Som jobbsökande, med eller utan utbildning, är erfarenhet avgörande. Utan erfarenhet, är man inte attraktiv för arbetsgivaren. Den onda cirkeln. Erfarenhet har blivit viktigare än utbildning enligt min empiriska erfarenhet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.