7 miljarder i ökade nätavgifter är orimligt. Björklöven en gåta

 

Den prismodell som Energimarknadsinspektionen ska lansera för nätföretagen 2012 kan kosta elkunderna 7 miljarder per år i ökade nätavgifter. Det säger hyresgästerna, fastighetsägarna och villaägarna som studerat prismodellen. De vill att Maud Olofsson ska ge inspektionen i uppdrag att se över modellen och att följderna ska analyseras.
Visst är det orimligt att nätavgifterna ska höjas så mycket och visst behövs det nya ledningar för att transportera den el som produceras, främst från vindkraften. Vi har nyss fått se hur stor differens det är på nätavgifterna i de lokala näten idag och visst behöver detta synas för 7 miljarder låter som ocker.
 
Björklöven klarade inte av Sollefteå i lördags och idag vann man med ett mål borta mot Östersund. Det är ju något fel på inställningen i laget när sånt händer. Borta mot Kiruna gav man järnet och vann ganska lätt.
Juniorerna försvinner och visst kan man tycka att en del av dem ska kunna platsa i div 1. Det gäller ju att producera egna spelare i framtiden om man ska uppåt i systemet och inte bara värva. Det måste väl bero på något att så måna av de unga spelarna lämnar Löven

En kommentar

  1. Östen Högman

    Under min tid i Umeå var det en pina varje gång Modo och Björklöven möttes. Löven vann varje match. Sollefteå hette på den tiden IK Polar och hade en stomme från min gamla klubb Långsele AIF.
    Hade någon då sagt att Sollefteå och Björklöven, om en sådär 25 år längre fram i tiden, skulle mötas i samma serie och Sollefteå skulle vinna skulle jag nog betraktat den personen som fullständigt otillräknelig.
    Ungefär som om nån idag skulle påstå att Malå skulle slå Skellefteå i samma serie längre fram i tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.