Mer nytänk – mindre klagomål är kanske det som behövs

I veckan har vi kunnat höra svenska bönder klaga på konkurrensen från bl.a. utländska grisuppfödare. Men varför ska det vara/är det dyrare att föda upp grisar i Sverige? Om man kan visa på att det är en bättre kvalitet på köttet och att uppfödningen sker på ett bättre sätt i Sverige ur miljö- och djurskyddssynpunkt tror jag att konsumenterna är beredda att betala för det.

När det gäller nötkött påstår handeln att vi har brist på svenskt kött och att kunderna är beredda att betala mera för det svenska köttet. Alltså torde efterfrågan finnas.

Igår kunde vi också läsa att alla hangrisar måste kastreras efter några dagar om det inte ska bli bismaker på köttet. En kastrering som sker utan bedövning på de små grisarna, trots att det finns andra metoder som ger samma effekt och att som gör att de slipper lida. Kanske är det istället lite mer nytänk som behövs inom branschen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.