Etikett saknas bland finansföretagen

 

 
Ingen etikett i finansföretagen
 
Undra på att det blir kriser i finansvärden när de inte bryr sig om de regler som finns. De har satt landets ekonomi i gungning flera gånger, nu senast förra året de lånat ut och tagit för stora risker. En av riskerna är dessutom deras bonussystem som finns
 
Etiketten saknas av att över hälften av landets finansiella företag lever inte upp till reglerna för bonussystem visar en rapport från finansinspektionen.
 
Bristerna handlar om hur bonussystemen är uppbyggda, redovisade eller utbetalade. Att felen i stor utsträckning rör bristande tillämpning pekar på låg förståelse och insikt i branchen enligt finansinspektionen.
 
Man säger inte vilka företag det är som inte följer reglerna och säger att efter en fördjupad granskning kan de företag som brister komma att straffas om de inte har en bra förklaring.
 
Men bankerna som inte sköter sig ska väl inte få fortsätta och eftersom Finansinspektionen är ett statligt organ borde väl detta vara en allmän handlig i den här typen av ärenden
 

En kommentar

  1. lf

    Bankerna har väl aldrig brytt vilka bestämmelser som satts upp.De står över allt annat.Men då de felspekulerat och skapat milliardförluster då skall vanliga medborgare lösa förlusterna.Det är ju sjukt.Varför kan vi inte skapa en sund medborgarbank?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.