Att göra det rätt för miljön lägger mycket ansvar på individen

Vi får varje dag höra hur viktigt det är med miljöfrågorna och vad som ska göras för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Det senaste är att chips och godis inte bara är onyttigt, det har också stor miljöpåverkan vilket en ny studie visar.

I studien konstateras bland annat att skumgodis har större klimatpåverkan än gelegodis. Hur man nu kommer fram till det?! men i pressmeddelandet från Livsmedelsverket sägs dessutom att en påse skumgodis har lika stor klimatpåverkan som en portion fläskkött. Det är mycket som man som individ måste hålla reda på om man vill kunna göra kloka miljöval.

 

4 kommentarer

  1. lf

    Jag har försökt att få Ola Nordebro att kommentera hans ansvar för bloggandet.Han svarar inte.Är VKs blogg ett debattforum eller har det blivit ett forum där censur är lösningen.
    Jag svarade dig upprört att Lena Melin hade uppmanat dig att starta en ny tidning.Du svarade att det var knappast hon som svarat.Men ni som ser adresserna varför för tar ni in dessa? Jag är en vanlig medborgare men med ett politisk intresse.Om inte bloggen är att lita på,vem skall man då lita på? Och i slutändan vem har skrivit bloggarna?

  2. Lennart Holmlund

    Svar till lf (2011-03-02 20:22)
    Bloggarna är helt säkert skrivna av de som står under, men det går att manupulera svaret hur enkellt som helst med avsändare. Jag har nämligne provat att svara en som skrivit en mail adress. Gå in på sidan om bloggar så ser du vem som har ansvaret

  3. Erik Danielsson

    Det är skillnad på vad man som enskild individ och som kommunalråd kan göra för miljön. Flera undersökningar visar på att de som har lägst inkomst gör minst skada på miljön och klimatet. De som t. ex. bor i hyreshus i föroreter visar sig inte ha råd att köpa mycket kött/godis, köra mycket bil eller göra regelbundna flygresor till fjärran destinationer eller weekendresor för nöjen & shopping. Som politiker kan man bidra till beslut som prioriterar kollektivtrafik, kultur och fysisk pendling istället för massbilism och konsumism. Ingen kan begära att ansvaret för miljön baa ska ställas på individerna, visar politiken ingen vilja att minska skadegörelsen på miljö, kan dess företrädare inte heller förvänta sig att medborgarna ska göra det.

  4. Lennart Holmlund

    Svar till Erik Danielsson (2011-03-02 22:29)
    Bara så att du vet det har jag bott i hyreshus i hela mitt liv. Jag går och cyklar överallt i stort sett när jag ska runt på möten. Äter sällan det godis som jag påpekar. Men tror inte på det kommunistiska system som du är en företrädareav, utan jag tror på att upplysta människor är beredd att ta ett eget ansvar i stället för den linje du haft hela tiden i kommunpolitiken. Jag har tagit ansvar för min egen hälsa genom att motionera, inte köra bil, inte förbjuda utan att ge upplysning. Du är helt fel ute och en sak är jag helt säker på att jag privat bidrar mindre till klimatpåverkan än du gör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.