Kalla eller varma hyror

Frågan är vilket system man ska användas för att minska energiförbrukningen i fastighetsbeståndet som svarar för ca 40 % av energiförbrukningen. I bostäder är det vanligt att värmen ingår men inte annat bestånd.

Det finns lite olika uppfattningar om detta men jag tror att om man istället övergår till varmhyra så torde det finnas intresse från fastighetsägarna att åtgärda energiförbrukningen genom att bygga om själva fastigheten. Vid kallhyra är det hyresgästen som ska vara energisnål, men hyresgästen har ju små möjligheter att göra investeringar i någon annans hus.

Energiområdet borde ses över ordentligt och kanske bör lagändringar göras så att vi får ner energiförbrukningen. Och även om vi bygger ut och så på sätt ökar energibeståndet behöver det sparas mer för miljöns skull. All energi ska ju slutligen betalas av hyresgästen, även de investeringar som fastighetsägarna gör, men jag tror att hyresgästerna luras av att inte värmen ingår i husen.

2 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Svar till Daniel (2011-03-06 13:42)
    Jag vet inte men jag tror att det är varmhyror på bostäder och i övrigt vet jag inte, men skulle tippa att det är vad som är vanligt kallhyror i kommersisella lokaler, emn är det så måste vi ser över direktiven ur energisynpunkt, tror jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.