Varför vill moderaten Anders Ågren att kommunerna ska ta över det som åligger Reinfeldt att ta asnvar för

 

Jag håller med Ågren att flygplatsen måste få ett ordentligt lyft, men varför ska det ansvaret tas över av de som inte har ansvar för flygplatserna. Tolkar jag nyhetssidorna rätt så har jag fått en interpellation om detta.
Jag tycker ärligt talat att den här regeringen skyfflar över mer och mer ansvar på kommunerna och inte ser till att de statliga bolagen tar sitt ansvar. Det här kommer Ågren självklart att få svar på när interpellationen tas i fullmäktige men staten har ju höga avkastningskrav på sina bolag så det kan inte fullfölja sina uppdrag. Akademiska hus Sveriges mest lönsamma företag som också gör att hyrorna är skyhöga.
Järnhusen har så höga avkastningskrav att de inte kan fullfölja sina uppdrag och se till att vi får fungerande resecentra. Vi vet faktiskt att de avgifter man får ta ut av tågoperatörerna inte räcker till mera än lite städning och belysning i lokalerna.
Därför har allt på Umeå C mer eller mindre stannat upp. Vi har satsat pengar i resecentra med över hundra miljoner, 250 i vägarna som också är ett statligt ansvar men där vi kan lösa exploateringen inom I20 området och kunna bygga och förtäta staden centrum är det förvarbart, men jag tycker gränsen är nådd då vi också ska börja ta ansvar för statliga flygplatser.
Om staten minska de avkastningskraven på bolagen och att de får inrikta sig på att fullfölja det uppdrag man har, utbildningslokaler för högskolor och universitet, fungerande rescentra, flygplatser som behandlas lika över Sverige och är det någon som tror att Sigtuna stoppat in pengar på Arlandas terminallokaler eller kommunerna gått in med pengar på Landvetter eller Sturup.
Jag tycker de nya moderaterna skyfflar över mer och mer på kommunerna och vi får inte tillräckligt med pengar det vi är satta att göra och det är klart att med den statliga bolagssfären finns det mer rundgång i det systemet än i något annat och då behövs det högre anslag till universiteten för att de ska betala hyrorna och man kan skryta över hur mycket man anslår men samtidigt tar man tillbaka mycket.
Låt kommunerna ta ansvar för det man är satt att söta och staten ska sköta sitt och sina bolag, avslutningsvis vet jag inte ännu om regeringen fattat beslut om att region Västerbotten får medfinansera färjetrafiken över Kvarken vilket varit en självklarhet för den finska regeringen att det är ett renodlat statligt ansvar

En kommentar

  1. Anders

    Grönt ljus för Förbifart Stockholm!!!

    Är vi ense om att ta kostnaden på våra norrländska skattsedlar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.